Davant les absències de Cristiano Ronaldo, ara a les files del Juventus, i el lesionat Leo Messi, l'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, va assegurar que un clàssic sense aquestes dues estrelles no perd interès. «Abans de Cristiano i de Messi ja existia el clàssic. Ja hi havia grans jugadors, hi havia tensió, han sortit porcs volant... El Barça-Madrid és sempre el clàssic», va subratllar, deixant clar que no es refia del Reial Madrid que, segons la seva opinió, «quan està més ferit, més perillós és».

Sí que va admetre Valverde que jugar sense Messi «és diferent» perquè el seu equip té «mecanismes interioritzats que cal canviar», si bé va destacar que els seus jugadors «estan mentalitzats» per jugar sense l'argentí. Valverde va afirmar que ja té l'alineació decidida, encara que va preferir no donar pistes sobre si repetirà el mateix onze amb el qual aquesta setmana va derrotar l'Inter de Milà (2-0). «Sí que tinc decidit l'onze, però no l'anticiparé. Rafinha va fer un bon partit, però el d'ara és un altre partit diferent. No tinc per costum anticipar l'onze. Ja ho veureu», va apuntar.

Un dels dubtes amb vista al partit és el brasiler Arthur Melo, que va acabar el xoc contra l'Inter de Milà amb unes petites molèsties musculars. «No he parlat amb ell (Arthur) excepte per comentar el tema de l'altre dia. És un partit diferent, que afrontarà per primera vegada, si finalment està en condicions», va revelar. Sobre la delicada situació que viu el Reial Madrid, que suma quatre punts menys que el Barcelona, el tècnic del primer equip blaugrana ha apostat per la prudència. «Acabem de jugar dos bons partits i tenim aquest últim partit com a colofó a la setmana. La clau de la victòria estarà en el joc i és en el que ens hem de centrar, res més. El Madrid, com més ferit està més perillós és. Cada vegada que ha viscut una situació difícil ha respost bé», va recordar.

En aquest sentit, va afegir que el conjunt blanc té arguments suficients per guanyar al Camp Nou i va subratllar que «en les crisis en equips com el Reial Madrid o el Barça sempre hi ha una part externa que ho infla tot». En ser preguntat per si considera que podia ser l'entrenador que provoqués l'acomiadament de Lopetegui, Valverde va respondre: «No, no tinc aquest sentiment. Espero que ell tampoc el tingui per si de cas».

Julen Lopetegui, tècnic del Reial Madrid, va ser irònic sobre el seu futur si no surt vencedor del clàssic del Camp Nou, en afirmar que espera «seguir respirant» després d'enfrontar-se al Barcelona, un matx en el qual va dir té centrat «el cent per cent de la seva energia», sense pensar en res més. «Espero seguir respirant després del clàssic, no crec pas que em mori. Cadascú té un cent per cent d'energia i la meva està orientada a ajudar el meu equip com a entrenador. Ara més que mai», va dir en roda de premsa, confirmant que espera comptar amb el brasiler Marcelo al lateral esquerre de la seva defensa.