El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha celebrat el seu títol mundial aconseguit al Japó amb la seva sisena millor classificació dels entrenaments de l'any, en ser el més ràpid en la segona classificació per al Gran Premi d'Austràlia de MotoGP, que s'ha de disputar aquesta matinada al circuit de Phillip Island.

L'italià Mattia Pasini (Kalex) i l'espanyol Jorge Martín (Honda) també han estat els més ràpids en les seves respectives categories.

Márquez ha aconseguit un millor temps d'1:29.199, amb prou feines a unes mil·lèsimes de segon del temps que en entrenaments lliures va aconseguir l'italià Andrea Iannone (Suzuki GSX RR), amb 1:31.131, qui no ha pogut acostar-se a aquest registro en la sessió oficial i ha acabat quart.

Álvaro Bautista, al manillar de la Ducati Desmosedici GP18 oficial de Jorge Lorenzo, lesionat, i Pol Espargaró (KTM RC 16) han aconseguit el pas a la segona classificació des de la primera, mentre que Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) haurà de sortir des de la divuitena posició.

En la segona classificació i sense que l'asfalt estigués en les millors condicions, doncs en alguns punts del traçat semblava estar mullat, Marc Márquez va ser el primer líder, amb 1:31.282, lluny dels millors temps de la categoria, si bé el seu temps va ser superat instants després per l'australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP17).

Quan els pilots van donar una sèrie de voltes i es van adonar que l'asfalt estava en millors condicions de les esperades, tots van començar a tirar amb força i si primer Márquez va tornar a protagonitzar una volta ràpida, de seguida el van superar per darrere l'italià Andrea Iannone primer i el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1), després.

Márquez no es va donar per vençut i va tornar a l'atac per recuperar la primera plaça amb un temps d'1:29.199 i gairebé en el mateix moment, en la baixada, revolt deu, se n'anava per terra Álvaro Bautista amb la Ducati oficial.

Maverick Viñales va ser un altre dels quals ho va intentar i en la seva segona volta ràpida es va posar després de l'estela de Márquez, encara que a una mica més de tres dècimes de segon per darrere.

Els minuts finals van resultar intensos però Márquez va aconseguir el seu objectiu i va aconseguir la millor classificació de la formació de sortida, per davant de Viñales i Zarco.

L'italià Mattia Pasini (Kalex) va sumar la seva tercera millor classificació de l'any de Moto2, mentre que el líder del mundial, el seu compatriota Francesco Bagnaia (Kalex), va sucumbir als problemes i es va veure relegat a la setzena posició final.

Això no obstant, als seus problemes es van sumar també els del seu rival més directe en la lluita pel títol mundial de Moto2, el portuguès Miguel Oliveira (KTM), que va acabar en una encara més discreta vintena plaça, en tanto que Alex Márquez (Kalex) es va quedar d'hora sense opcions de lluitar pel millor temps d'entrenaments en la categoria en patir una caiguda que el va deixar una mica commocionat i per la que serà dubte per a la carrera fins demà.

El millor espanyol de la categoria va acabar sent Xavier Vierge (Kalex), en una més que meritòria tercera plaça, amb Iker Lecuona (KTM), vuitè, i Alex Márquez a continuació.

I, en Moto3, el també espanyol Jorge Martín (Honda) va sumar la seva desena millor classificació d'entrenaments de la temporada i la dinovena de la seva carrera esportiva, a la vegada que l'italià Marco Bezzecchi (KTM), el seu rival directe pel títol mundial, va recollir el seu pitjor resultat de classificació de l'any.

Amb ell en la primera línia, estaran el sud-africà Darryn Binder (KTM) i el japonès Ayumu Sasaki (Honda).