n Les curses d'orientació cada cop tenen més adeptes a Girona. Adults, gent jove, nens que ho proven a l'escoleta dels Aligots i hi acaben arrossegant els pares (o a l'inrevés), famílies que hi participen juntes... Els diferents nivells en què se solen organitzar les curses d'orientació fan que molta gent, sense tenir necessàriament una gran capacitat física, s'hagi anat acostant a un esport en els que els competidors busquen una sèrie de punts marcats en un mapa en en el menor temps possible i amb l'única ajuda d'una brúixola.

Ara, aprofitant el vintè aniversari de la fundació dels «Aligots Girona Orientació», la ciutat acollirà una prova de l'European City Race Tour que, el diumenge 11 de novembre, portarà fins aquí a alguns dels millors especialistes europeus de les curses d'orientació a peu com el bielorús Pavel Krasko o la croata Antonija Orlic. «Qui s'acosti a les curses no només podrà veure a corredors de molt de nivell en acció pels carrers de la ciutat, sinó que qui s'animi a inscriure's, podrà córrer amb ells», explica el responsable de difusió dels Aligots, Josep Maria Santiago, perquè, a diferència de molts altres esports, en les curses d'orientació els corredors novells poden participar en la mateixa cursa que els d'elit, això sí amb circuits pensats per les característiques físiques i tècniques dels diferents nivells. El mapa de la prova a Girona de l'European City Race Tour farà moure els participants pel Barri Vell, Montjuïc, Sant Daniel i Les Pedreres.

La cursa competitiva de l'Euro City Race serà el diumenge 11 de novembre, però des dels Aligots han omplert el cap de setmana amb diferents activitats com un entrenament per Palau i Montilivi el dijous 8, de franc per a tots els participants a les curses del cap de setmana; una cursa nocturna en la modalitat esprint al Castell de Montjuïc (divendres 10 al vespre); i una altra de mitja distància per Fontajau, Taialà i el Puig d'en Roca el dissabte 10.

L'European City Race Tour s'aturarà a Girona l'11 de novembre en el marc d'un circuit que, aquest any, ja ha tingut proves a Aveiro (Portugal), Mèrida (Espanya), Ypres (Bèlgica), Londres (Regne Unit) i Roma (Itàlia) mentre que el proper cap de setmana es farà a Manchester. Després de Girona, la ciutat portuguesa de Funchal tancarà l'Euro City Race Tour el 9 de desembre.