Javi Salamero, entrenador del Palamós, donava la seva opinió respecte a l'anunci, la setmana passada, de Joan Pau Pérez de no presentar-se a les eleccions a la presidència del club. Salamero, que ja coneixia des de feia uns dies la decisió del mandatari que el va fitxar, va dir ser «respectuós» i també «entendre» la seva decisió. «Ho comparteixo, perquè, si no et veus en cor d'estar al capdavant d'una entitat, el millor és fer un pas al costat», deia.

A l'espera que la junta electoral faci públic el termini de presentació de candidatures, tot sembla indicar que el grup Junts pel degà, amb Patxi Otamendi al capdavant, serà l'única força que s'hi presentarà. En aquest sentit, Salamero va afirmar que «espero que la gent que vingui gestioni el club de la millor manera possible i el faci encara més gran». Dues entitats, dos presidents i Salamero amb un peu a cada lloc. L'adeu de Gabi Gasca com a coordinador del futbol base ha provocat que el tècnic del primer equip assumeixi també aquesta funció. Cal destacar, però, que la Fundació Esportiva Palamós la presideix Joan Pau Pérez, mentre que, possiblement, Patxi Otamendi sigui el mandatari de la primera plantilla si no sorgeix cap més candidatura. En aquest sentit, el tècnic i alhora coordinador del futbol base aposta per una bona convivència i entesa. Espera que s'oblidin els retrets i acusacions que els dos bàndols han protagonitzat durant tot el procés electoral. «Ja hi ha prou conflictes com per buscar-ne més, jo soc molt respectuós amb tothom». A més, va admetre que «jo he canviat la meva vida per estar i treballar al Palamós».

Salamero, bon amant del treball amb el planter, considerava també que «el futbol formatiu ha d'estar plenament identificat amb el primer equip, com va passar amb la titularitat d'en Toni Gamell i en Raúl davant La Jonquera». Amb passat al Girona com a tècnic i director esportiu, Salamero creu que el nou escenari «no ha de generar cap conflicte» perquè tant el Palamós CF com la Fundació Esportiva Palamós «són dues entitats que es poden complementar molt bé i és una llàstima que, per rancúnies personals, en moltes ocasions la comunicació no sigui fluïda». Bregat en mil i una batalles, a Salamero, la crisi institucional que ha viscut el degà no l'ha sorprès. «He passat per algunes situacions semblants a aquesta i sobreviuré, però em sap greu per als futbolistes perquè s'hi deixen el cos i l'ànima i viuen una situació d'incertesa que no els ajuda». Per últim, va demanar que, «si no hi ha més candidats, espero que aviat es pugui resoldre tot plegat».