L'oficina disciplinària de l'NBA va donar a conèixer les suspensions de quatre partits impostats a l'aler Brandon Ingram, dels Lakers, altres tres al seu company Rajon Rondo, i dos al base Chris Paul, dels Rockets de Houston.

Les suspensions es van donar després que la lliga analitzés els vídeos dels aldarulls que van tenir lloc la matinada de diumenge a la recta final del partit que van disputar a l'Staples Center dels Lakers contra els Rockets, que al final va guanyar l'equip texà per 115-124.

La lliga també va confirmar que el comitè disciplinari va avaluar un vídeo en el camp que mostrava una presa en la qual Rondo semblava que escopia a la cara de Paul. El personal de vídeo dels Rockets va prendre les imatges en el camp durant el partit, que després van compartir amb els responsables de l'oficina de la NBA.

Rondo li va llançar un cop de puny a Paul després que Paul li fiqués un dit a la cara. El veterà base dels Lakers va dir que no li va escopir a Paul i que va ser provocat per llançar un cop de puny després que Paul li fiqués un dit a la cara.

Rondo també va assenyalar el fet que portava un protector bucal, i això afectaria la seva capacitat per escopir intencionalment a algú. Quan li van preguntar diumenge si Rondo va escopir a Paul, l'entrenador en cap dels Lakers, Luke Walton, va dir "no".

Els Lakers es van reunir en equip diumenge a la seva sala de vídeo i van parlar de la baralla. Rondo i Ingram van entrenar diumenge, però no van parlar amb els periodistes. "Hem après de l'experiència i seguim endavant", va declarar Walton abans que es donessin a conèixer les suspensions. "