El 1979, Jordi Gibert era el gerent de l'Associació de Comerciants del Carrer Nou i va tenir la pensada d'organitzar una cursa per «dinamitzar» el carrer. Gibert va comptar amb el suport d'altres comerciants, com Carles Falcó, que aquella època tenia la botiga de roba al carrer Nou, o Assumpció Nicolazzi, de l'hotel Peninsular, i el carnisser Narcís Ventura. La idea de Gibert va anar endavant i el 29 d'octubre d'aquell any dos noms històrics de l'atletisme gironí, el palafrugellenc Manel Fernández i l'olotina Quima Casas, van ser els guanyadors de la primera edició d'una cursa que, a poc a poc, s'ha convertit en un clàssic i ha provocat que moltes generacions de gironins hagin corregut pels carrers de la ciutat cada tardor. Ahir, en la quarantena edició de la prova, el triatleta olotí Nan Oliveras (TGBINN) i l'anglesa Jenny Spink (AA Palamós) van ser els vencedors de la cursa de 10 quilòmetres amb uns temps de 31:07 i 35:00, respectivament.

Per darrere d'Oliveras van arribar Anas Mahboub (31:13) i Radouane Nour (31:26); mentre que, en categoria femenina, Montse Mas (36:59) i Anna Rovira (38:53) van acompanyar Spink (35:00) en el podi. Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, Rodrigo Torres (16:46) va ser el més ràpid per davant d'Abderrahm Ougra (16:56) i Johannes Star (16:58); mentre que, en categoria femenina, Sara Loehr (19:13) va guanyar per davant d'Irene Batlle (19:25) i Laura Prieto (20:07).

També es va celebrar la categoria de la milla urbana, que en aquesta edició tenia un caràcter solidari amb el Rotary Club, i que en les categories femenines van guanyar Guida Pons (absoluta), Begonya Nevot (veterana), Blanca Batlle (júnior) i Ainoha Fito (infantil). En les categories masculines els més ràpids en les diferents milles van ser Alberto Cebollero (veterans A), Xavi Sánchez (veterans B), Giorgio Pili (veterans C), Santi Castrofe (absoluta) i Lluc Casal (infantil).

Josep Maria Repullo, nascut l'any 1940, va guanyar un any més el trofeu honorífic Antoni Juliol al corredor més gran de la cursa.