A l'històric pavelló valencià de La Fonteta tenien ganes de tornar a veure bàsquet femení de primer nivell. En aquella pista, compartint escenari amb l'equip ACB igual com passa ara, hi va jugar un dels millors equips de la història: el Ros Casares. I ahir, més de sis anys després que aquell club abaixés la persiana poques setmanes més tard de guanyar l'Eurolliga, La Fonteta va tornar a ser per primer cop l'escenari d'un partit de Lliga Femenina-1. Però el temps no passa en va. I ara el gran no és el club; ho és l'Spar Citylift Girona. Les gironines van deixar de banda ahir el fort cop de la lesió de Bea Sánchez i l'angoixa de quedar-se amb només vuit professionals per exhibir-se guanyant per 21 punts, sumant la tercera victòria en tres jornades de lliga i deixant sense resposta a un València que no va saber com aturar el bon bàsquet de les gironines. Precisament, una exjugadora d'aquell Ros Casares que va ser campió de l'Eurolliga el 2012, Shay Murphy, va ser ahir la màxima anotadora del partit amb 24 punts i la imatge més clara de la facilitat anotadora de l'Uni quan l'equip d'Èric Surís es deixa anar. Abans d'arribar al descans, les gironines ja guanyaven per 21 punts (25-46, després d'un triple de Shay Murphy) i, després dels intents locals de refer l'estrip, un triple de Laia Palau va posar la que llavors era la màxima diferència (25 punts, 49-74) a quatre minuts del final del partit. Al final, victòria per 61-82 i amb Èric Surís fent debutar a Lliga Femenina-1 a una altra júnior, Fatou Cisse.

Els 24 punts amb cinc triples de Murphy, les 7 assistències de Laia Palau, les jugades en atac de Hampton, Colhado, Buch... Tot això és la part més visible de la victòria de l'Uni d'ahir a València, però la facilitat amb què les gironines van jugar durant molts minuts de partit no s'entén sense analitzar la clara superioritat de l'Uni en el rebot: 42 a 25. El València no és un equip petit, amb Pina jugant de tres i pivots importants com Tirera o Moore, però Colhado se'ls va fer enorme i Hampton va agafar més rebots (13) que totes les interiors del València juntes. I controlant el rebot, l'Uni pot córrer, passar-s'ho bé jugant a bàsquet i anar encadenant victòries tan convincents com la d'ahir a La Fonteta. Sense temps per al descans, dimecres arriba una nova prova d'esforç per a la curta plantilla de l'Uni: estrena a l'Eurocup contra el Gernika a Fontajau (19.00).