La Junta Directiva del FC Barcelona va retirar ahir sobre la marxa la votació del nou escut del Barça, el punt més calent de l'ordre del dia, després de sentir les opinions d'alguns compromissaris a l'Assemblea General i haver «assumit» que la votació tenia molts números de ser contrària al canvi.

«Retirem la votació per fer una reflexió i veure com podem ajuntar el canvi amb el sentiment, per veure si es pot portar aviat a un referèndum el canvi de l'escut», va anunciar el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, davant l'estupor de bona part dels Compromissaris. Bartomeu, entre crits de «Volem votar», va afegir: «A mi m'agrada votar, però volem fer aquesta reflexió perquè si ens fa fer alguna evolució, veurem si mantenint el «FCB» a l'escut. En el futur pot haver-hi una millor solució que aquesta». I és que molts compromissaris van mostrar-se contraris al canvi de l'escut proposat per la Junta Directiva de Bartomeu en el torn de preguntes previ a la votació que finalment no va tenir lloc. Alguns van demanar que se celebrés un referèndum entre tots els socis i molts van anunciar a més el seu vot negatiu.

El secretari de la Junta Directiva, Jordi Calsamiglia, va demanar la paraula després de Bartomeu per dir el següent: «Assumim que aquest canvi no s'aprovaria, perquè ho assumim. Farem un replantejament, i passem al proper punt de l'ordre del dia». Una sentència que va provocar diverses xiulades al Palau Blaugrana, i que va donar lloc a la fugida d'alguns compromissaris contraris a retirar la votació, sostenint en mà el seu vot negatiu, donant a entendre que volien votar «No» i acabar amb el possible canvi d'escut. Així, el que des de 2002 i fins ara era el reconegut i acceptat escut, amb les sigles «FCB», seguirà sent de moment l'escut del FC Barcelona. Falta per veure, si s'opta per redissenyar el nou disseny o no.