a setmana gran del Barça va estroncar-se als 16 minuts del partit d'ahir contra el Sevilla. Una mala caiguda després d'una topada va fer emmudir un Camp Nou que empassava saliva veient com Messi es posava la mà al braç i caminava marejat. L'argentí va caure estès a terra i els metges van demanar el canvi. Mentre els seus companys acabaven la feina, amb els clarobscurs habituals, Messi se sotmetia a proves que confirmaven que té el radi trencat i que estarà de baixa tres setmanes. És a dir, l'argentí es perdrà els partits contra l'Inter, dimecres, i el Reial Madrid, el cap de setmana, a més dels duels contra la Cultural, de Copa, el Rayo i el Betis. Alarma, sí, i més veient com l'equip i el tècnic van quedar tocats quan Messi va abandonar el terreny de joc i l'ascendència de l'argentí a l'equip.

No donava la nit per a gaires invents, si del que es tractava per part del Barça era de recuperar el lideratge i per part del Sevilla de mantenir-lo després d'haver-hi viscut plàcidament els darrers quinze dies aprofitant l'aturada de la lliga per compromisos de selecció. Per això, tant Valverde com Machín van apostar per les seves millors cartes en l'onze inicial. El tècnic del Barça, obligat en defensa i per la falta d'efectius, havia de comptar amb Piqué i l'exsevillista Lengled; mentre Machín deixava d'entrada a la banqueta dos exblaugranes com Nolito i Aleix Vidal.

Abans d'iniciar-se el partit, i per començar a fer boca, Leo Messi rebia el trofeu de millor jugador de setembre, i ho feia de mans d'un altre crac argentí i ex del Barça, Javier Saviola. I devia ser realment per fer boca, perquè encara no s'havien disputat els dos primers minuts del matx quan Messi donava una assistència a Coutinho perquè el brasiler fes l'1-0 amb xut creuat davant el qual no va poder fer res el porter de l'equip andalús. Però, si algú es pensava que el Sevilla es rendiria d'hora, anava errat, i així es demostrava en el minut cinc, quan Arana enviava un xut des de fora l'àrea que s'estevallava al pal esquerre de la porteria de Ter Stegen. I posats ja a la feina, al minut 8, combinació Messi-Alba-Messi, que acabava en córner i amb la sensació que el Barça recuperava el perill. I segur que això del premi d'MVP de setembre havia estat per començar a fer boca, perquè, al minut 12, Messi va rebre una pilota llarga que va controlar abans d'entrar a l'àrea i situar-se-la de la manera que li agrada per fer el 2-0 amb un xut al pal llarg de Vaclik.

La jugada clau

Però l'alegria es va convertir en silenci al Camp Nou al minut 16, quan el mateix Messi queia lesionat amb grans gestos de dolor a la zona del colze del braç dret, que el va tenir molts minuts estirat a la banda per intentar recuperar-lo. Fins i tot li embenarien el braç per intentar recuperar-lo, però finalment Valverde va indicar el seu canvi. Al final els doctors no ho van aconseguir i va ser substituït per Ousmane Dembélé al minut 25, nou minuts després de patir la lesió. Messi va ser traslladat cap a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí per realitzar-se proves mèdiques. Allà se li va diagnosticar una fractura al radi del braç dret que, segons un comunicat emès pel club, el tindrà allunyat dels terrenys de joc tres setmanes. L'argentí també té afectat el lligament col·lateral intern del colze. Leo Messi haurà de tenir el braç immobilitzat els propers dies.

Seria injust dir que la marxa del crac argentí del camp va canviar la decoració del partit, però tampoc seria just dir que no va condicionar el joc de la resta de minuts de la primera part. El Barça perdia el seu far ofensiu i l'equip perdia una mica la pistonada que havia tingut en el primer quart d'hora, cosa que per altra banda tampoc va saber aprofitar el Sevilla per fer mal als locals. O sigui que s'arribava al descans amb la feina que Messi havia fet en dotze minuts brillants. Machín va intentar fer un pas endavant a la represa i el Sevilla va començar a trepitjar l'àrea amb perill. Apareixeria aquí la figura d'un Ter Stegen immens que va convertir-se en l'home del partit. El porter alemany va realitzar dues intervencions espectaculars consecutives a André Silva i el Mudo Vázquez. Gairebé en la jugada següent, el Barça sentenciaria el partit gràcies a un penal comès per Vaclik a Luis Suárez i transformat per ell mateix.

El Barça prenia el lideratge al Sevilla i d'aquesta manera s'assegurava arribar de la millor manera possible al clàssic del pròxim cap de setmana, prèvia cita europea contra l'Inter. Això sí, la incertesa de l'estat físic de Leo Messi amoïna més que no pas si l'Inter arriba en forma o si Lopetegui s'asseu a la banqueta del Camp Nou com a entrenador del Madrid.