A molts de vostès, si els parlo de Michael Sorrentino segur que no els sona. Ni acotant, potser m'en surto. Mike The Situation? Els faré cinc cèntims. Personatge televisiu, nord-americà d'arrels italianes. Músculs, gomina i molta testosterona. Un dels protagonistes de Jersey Shore, un programa que va servir de plataforma per a altres realities en què un grup de joves amants de la festa i la diversió feien de les seves. Al cim de la seva fama, el bo d'en Michael va deixar-se caure per Girona. D'això ja fa cinc anys. Actuació en una popular discoteca de la demarcació i una mica d'oci. Ell va ser un dels poc més de 2.000 espectadors que es van avorrir com una ostra un ja llunyà 16 d'octubre del 2013. Aquell dia, Montilivi vivia una jornada històrica, perquè el Girona que llavors entrenava Ricardo Rodríguez es classificava per als setzens de final de la Copa del Rei, atrapant el seu sostre en aquesta competició. Va ser, entre badall i badall, després de 90 minuts de tedi (0-0). Jorge Palatsí, ara a Lleó, va ser l'inesperat protagonista. Ell va aturar dos dels quatre llançaments de penal del rival en la tanda decisiva. La víctima, l'Alabès.

El destí, la sort o el que sigui decidia que ahir tots dos equips es tornessin a veure les cares. També a la Copa. Aquest cop, no a partit únic, sinó en una eliminatòria d'anada (31 d'octubre a les 20.30) i tornada (per determinar). El premi si es passa, accedir als vuitens. Allà on mai s'ha plantat el Girona. Centrat a la Lliga, on les coses no acaben de rutllar, i amb una de les plantilles més curtes de Primera, Eusebio haurà de valorar si li val la pena prémer l'accelerador i intentar eliminat un equip que ha començat la temporada amb bon peu, aprofitant la inèrcia positiva de l'últim curs i des que Abelardo Fernández se'n va fer càrrec.

«És un equip de bon nivell, similar per pressupost i envergadura al nostre. Veig una eliminatòria molt oberta i també igualada. Haurem de saber-la competir, pensant en tots dos partits. El més important és que el nivell competitiu serà alt», deia ahir Quique Cárcel en unes declaracions facilitades pel club. «Valoro positivament jugar la tornada a Montilivi», afegia, abans de completar la seva anàlisi: «Ens permetrà veure fubolistes que no estan tenint tants minuts contra un equip que ha començat molt bé la temporada i que està a zona alta, a només dos punts del líder». Entre Primera, Segona A i Segona B, a més del duel abans esmentat de Copa, Alabès i Girona s'han vist les cares en 19 ocasions al llarg de la seva història. El doble enfrontament serà especial per a més d'un jugador: Rubén Sobrino i Manu García tenen passat blanc-i-vermell. A més, el president Delfí Geli va vestir la samarreta del conjunt vitorià en la seva etapa com a futbolista. El sorteig, celebrat ahir al migdia, va emparellar també el Barça amb la Cultural Leonesa. Curiosament, l'equip on ara juga Palatsí. L'heroi d'aquella nit a Montilivi, en què Sorrentino s'ho mirava des de la llotja, tot preguntant-se: «I jo què hi faig, aquí?»