Una quarantena de joves futbolistes dels equips base del Girona viuen des d'ahir a la residència d'esportistes que el club ha construït al col·legi Maristes, després d'una espectacular reforma a les antigues habitacions dels germans. Aquests nois compaginaran els seus estudis al centre amb l'esport, amb un seguiment tutoritzat tant per membres del club com pels directius dels Maristes. L'acord entre les dues parts es va concretar a finals de juny i des d'aleshores les obres no s'han aturat. Finalment ahir va ser el dia escollit per posar en marxa la instal·lació, que va ser molt ben rebuda pels qui, a partir d'ara, hi viuran, i on s'ha tingut cura de tots els detalls.

Dos dels pesos pesants del primer equip, Àlex Granell, que aquesta setmana ha recollit el premi al millor futbolista català, i Pere Pons, van ser els encarregats de rebre les futures figures del Girona, per sorpresa, a la nova instal·lació. També hi van anar el president, Delfí Geli, i el director esportiu de la base, Albert Síria. Amb aquesta residència el club fa un pas més per créixer i amplia la capacitat per captar els millors jugadors possibles, no només de les comarques gironines, sinó també de la resta de Catalunya, d'Espanya i, fins i tot, de l'estranger. Als Maristes els jugadors de la base hi viuran a pensió completa mentre continuen la seva formació acadèmica i esportiva. La residència està situada a la façana principal de l'escola, a l'avinguda Josep Tarradellas, ocupa dues plantes i ofereix unes 40 habitacions.

Granell i Pons, aclamats

Granell i Pons, que van ser aclamats pels joves futbolistes del club, van tenir unes paraules per encoratjar-los ara que obren aquesta nova etapa. El capità va dir que «teniu una oportunitat per fer realitat el vostre somni en aquestes magnífiques instal·lacions, que han costat molt d'esforç. Les heu de gaudir i valorar al màxim i segur que aquesta experiència us ajudarà a créixer com a persones i com a futbolistes». Granell també va dir-los que agafessin Pere Pons com a «exemple» explicant que «li ha costat molt arribar al primer equip, s'ha format a la casa i sempre ha respectat tots els companys i entrenadors». A més, els va convidar a prestar especial atenció als estudis «perquè no tot és el futbol i segur que també us enriquiran».

Per la seva banda, Pere Pons va explicar als joves jugadors del futbol base que «nosaltres no vam poder gaudir d'una oportunitat com aquesta i ara vosaltres teniu l'ocasió de poder complir el vostre somni i viure del futbol o poder arribar a jugar a Primera o a Segona». El de Sant Martí Vell va convidar els nois a «conèixer la ciutat» i els va recordar que hi ha «moltes coses per fer» més enllà del futbol per tenir una bona formació personal. Els joves del planter van arribar als Maristes amb l'autobús oficial del Girona i un cop allà, a la porta de la residència, eren rebuts pel president Delfí Geli i Albert Síria. Una vegada tots van ser dins, van aparèixer Granell i Pere Pons per dirigir unes paraules als futbolistes que d'aquí a uns quants anys estan cridats a ser els seus relleus al primer equip, que hauria d'estar ja consolidat a l'elit.