Amb la tranquil·litat d'haver començat l'etapa a la LEB Plata de la millor manera possible, amb tres triomfs, a pesar de les dificultats que tenia el calendari (Alacant, Menorca i Albacete), el Bàsquet Girona torna a posar-se a prova aquesta tarda (19.00) a Fontajau contra un altre rival exigent: L'Hospitalet. Els barcelonins ja van donar mostres del seu potencial guanyant clarament els de Quim Costa a la final de la Lliga Catalana disputada a Santa Coloma el mes passat (73-56). L'Hospitalet només ha guanyat un partit, però com el tècnic local s'encarregava de recordar ahir «tenim la referència de la Lliga catalana, on ens van guanyar clarament, sense opció per a nosaltres. Espero que això ens serveixi per tenir en compte que, tot i que només portin un triomf, tenen molt de potencial».

Els visitants no han pogut disposar en aquestes tres primeres jornades de peces de pes com Xavi Guia, Edgar San Epifanio i Toni Gómez. A principis de mes, L'Hospitalet va reforçar-se amb Nil Baqués (CB Cornellà) per cobrir la marxa de Gerard Solà i, la setmana passada, va tancar el fitxatge de l'escorta estonià Egert Haller. Shota Gelazonia, imparable en la final de la Lliga catalana LEB Plata, és la referència dels barcelonins, amb 13 punts, 8 rebots i 2 assistències en gairebé 29 minuts de mitjana.

«Hem d'afrontar el partit amb la mentalitat que serà un duel complicat i que haurem d'actuar molt a prop del nostre cent per cent actual. Si no és així, no guanyarem», insistia ahir el tècnic del Girona, Quim Costa. Ara mateix només hi ha tres equips que segueixin invictes a LEB Plata, Múrcia, Girona i Villarobledo. El proper rival dels gironins serà, el Morón, el dissabte 27 (18.00).