El davanter Luis Suárez i el lateral Sergi Roberto, encara sense l'alta mèdica de les seves respectives lesions, van completar ahir part de l'entrenament que la primera plantilla del Barcelona va fer a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. D'aquesta manera, el jugador uruguaià, que en les últimes setmanes ha realitzat treballs específics a causa d'unes molèsties al genoll dret, i el lateral de Reus, que pateix una elongació del recte anterior de la cama dreta, podrien estar a disposició d'Ernesto Valverde per al partit de dissabte que ve (20.45) contra el Sevilla.

Els jugadors del Barcelona B Jokin Ezkieta, Iñaki Peña, Chumi, Oriol Busquets, Riqui Puig i Mujica també es van afegir a la sessió del primer equip. Precisament, Chumi, que dimarts també va entrenar amb el primer equip, podria ser una de les opcions que estudiaria Valverde per jugar de central davant les baixes dels defenses Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen. El primer equip blaugrana tornarà a exercitar-se avui (11.00) per continuar preparant el partit contra el Sevilla.

Mentrestant, el secretari tècnic, Éric Abidal, va assegurar que no «pressionarà» l'entrenador del primer equip, Ernesto Valverde, i que tampoc ho farà el president, Josep Maria Bartomeu, perquè decideixi si renovarà o no el seu contracte, que finalitza aquesta temporada. «Valverde ja té contracte i prendrà una decisió, però no s'ha de precipitar. Arribarà el moment en què hagi de decidir. Si pren una decisió negativa, el club haurà de buscar un altre entrenador. Però ni jo ni el president el pressionarem», va apuntar en una entrevista per a la Revista Barça. Per altra banda, Leo Messi ha estat premiat com el Millor Jugador de LaLiga del setembre.