L'Spar Citylift Girona ha descartat buscar un nou reforç per cobrir la baixa de llarga durada de la pivot Bea Sánchez, que ahir va passar pel quiròfan una vegada les proves mèdiques van confirmar els pitjors pronòstics de la seva lesió: patia una hèrnia discal. La jugadora andalusa causa baixa indefinida a la plantilla que prepara Èric Surís. El club va fer públic ahir el diagnòstic de les proves que s'havien fet a la jugadora, sense fixar, però, cap termini de recuperació més enllà d'assenyalar que «el procés postoperatori ho marcarà». En tot cas el director esportiu, Pere Puig, no va amagar que Sánchez estaria «un temps llarg» fora de les pistes.

Bea Sánchez va jugar el mes passat el Mundial amb la selecció espanyola (va penjar-se la medalla de bronze) i, fitxada a l'estiu per l'Uni Girona provinent del Ferrol, havia de ser un dels referents interiors de l'equip. «El mercat no ens ofereix res que ens millori la plantilla però el club vol ser prudent, no estirem més el braç que la màniga, i tampoc estem en condicions de portar ningú», admetia Puig. Per tant, la plantilla que tindrà a partir d'ara Surís estarà formada només per vuit professionals: «Tindrem aquestes jugadores més les vinculades que treballen amb el primer equip siguin júniors o de Copa Catalunya», va afegir el director esportiu.

L'andalusa es va lesionar durant l'escalfament de la Supercopa disputada dimecres passat davant de Perfumerías Avenida i no va poder disputar el partit. Va ser traslladada a l'hospital de Salamanca amb dolor a l'esquena i posteriorment a l'Hospital General de Catalunya. Ara, després de diverses proves, es confirmen els pitjors pronòstics. L'Spar Citylift Girona, precisament, afronta ara un calendari de partits molt carregat. Dimecres va jugar contra el Sant Adrià a Fontajau en lliga, diumenge viatja a València i dimecres que ve enceta l'Eurocup a casa contra el Gernika.

Bea Sánchez només ha pogut jugar un partit amb l'Uni, el de la final de la Lliga Catalana contra el Cadí a Fontajau (89-63), aportant 11 punts en els 13 minuts que va tenir de joc. La pivot, de 28 anys, havia de ser un dels referents interiors però ara s'ha de centrar en recuperar-se. De moment l'operació a què es va sotmetre ahir es va resoldre amb èxit, segons el club.