Figueres i Llagostera s'enfronten aquest diumenge, per primera vegada en un partit de lliga, a Vilatenim (17.00). Al bàndol blaugrana hi ha tres exjugadors del conjunt empordanès, Gil Muntadas, Maik Molist i Toni Cunill. A la Unió, Marc Gelmà, Joan Pons i Albert Canal han passat pel club d'Oriol Alsina i Isabel Tarragó, tot i que els dos primers ho van fer d'una manera testimonial. Canal, en canvi, hi va estar dues etapes, una a Tercera i l'altra a Segona B (2012/13), amb l'aventura a l'Espanyol, amb qui va arribar a debutar al primer equip en una eliminatòria de Copa contra el Celta de la mà de Pochettino, pel mig. «Sí que serà un partit especial», admet el defensa olotí, que amb 27 anys combina el futbol amb la feina de coordinador de futbol a l'Escola Pia. «Tinc bons records de l'etapa al futbol professional però ara estic content d'estar a Figueres, a prop de casa, i havent prioritzat els estudis de CAFE. Quan vaig sortir de l'Olot, a Segona B, tenia ofertes per seguir a la categoria però m'ho vaig haver de plantejar i vaig optar per donar prioritat a d'altres coses per sobre del futbol», reflexiona el central.

Canal creu que el Llagostera, que arribarà a Vilatenim estrenant la condició de líder de Tercera, «estarà a dalt» tota la temporada, amb moltes opcions de fer play-off. Ho argumenta recordant que «al seu camp és molt difícil guanyar-hi i a més com a visitants també estan fent bons resultats». A la plantilla, de la seva etapa al club, només hi queden Pitu i un Aimar Moratalla que aquesta temporada hi ha retornat. «És, com se sol dir, un club molt familiar, potser un pèl diferent a la resta per la particularitat que l'Oriol Alsina i la Isabel Tarragó són matrimoni, però a la vegada està gestionat de manera molt seriosa». Quan el defensa d'Olot jugava al Llagostera «poc podíem pensar que algun dia l'equip viuria una etapa d'esplendor a Segona A unes temporades després». Té clar que malgrat que els blaugranes han baixat dues categories pràcticament de cop «recuperar les divisions perdudes és un tren que pot tornar a passar».

A Figueres Albert Canal hi viu la seva segona temporada, on és una peça indiscutible a l'eix defensiu. Somia a poder lluitar «per objectius ambiciosos» amb l'equip empordanès i subratlla que la victòria de diumenge a Terrassa (0-1) els esperona de cares al derbi «per donar una alegria a l'afició». Precisament engrescar la gent de Figueres és un dels reptes que es marca: «costa dur gent a Vilatenim i per això és necessari començar bé, perquè molts aficionats esperen a veure com van les coses per acabar venint o no».

Canal va arribar al Llagostera, en la primera etapa, procedent del Girona juvenil, on a la base havia coincidit amb futbolistes ara al primer equip com Granell i Pere Pons. També ha jugat a l'Espanyol B, l'Olot i el Manlleu. «Tant de bo diumenge sumem els tres punts, encarrilem aviat la permanència i poguem pensar en reptes ambiciosos», va sentenciar.