Els tres equips altempordanesos de Tercera Territorial A van obtenir, el cap de setmana passat, el bitllet per anar en el grup 1, cosa que durant el curs els permetrà lluitar per l’ascens a Tercera Catalana. El Grifeu de Llançà, l’Escolàpies de Figueres i el Castelló iniciaran la nova fase el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre, enquadrats en el mateix grup: en l’estrena, el Grifeu rebrà el Vilobí, l’Escolàpies anirà a Fontcoberta i el Castelló jugarà a casa davant el Santjoanenc B. En l’última jornada de la fase prèvia, els nois de Xavi Garriga van remuntar contra el Vall del Terri (86-75) tot obtenint el segon triomf en dos partits. Tanmateix, els de Tete Quirante també van fer el ple de triomfs, tres, a Llagostera (78-82), mentre que els de Jose Aranda van patir una der­rota intranscendent a Palafrugell (67-61).

A categories més elevades, en masculí, el Vilafant va patir la tercera derrota a Segona Catalana contra el Farners (97-89), on van estar massa tous defensivament. A una lliga per sota, Tercera Catalana, l’Escala d’Albert Comas va obtenir el segon triomf en tres partits a Porqueres (62-72). Amb els mateixos cinc punts es troba l’Adepaf de Jordi Marull, que també es va retrobar amb la victòria a la pista complicada del Torroella de Montgrí (54-64).

El Vilafant femení, en forma

En lligues femenines, el Vilafant, que entrena Francis Rodríguez, va aconseguir la tercera victòria en quatre jornades contra el Roda (51-60). Més complicat està sent l’inici, a Segona, per al debutant Roses, que va encadenar la tercera derrota inicial contra el Tordera (34-72). A un esglaó inferior, l’Escala va mantenir el ritme de la primera jornada amb un triomf plàcid a Porqueres (40-71), mentre que l’Escolàpies es va veure superat pel Bisbal (42-52).