Més de la meitat dels conductors que circula per autopistes no senyalitza correctament els avançaments. Segons un estudi d'Autopistas (Abertis) realitzat en diferents trams de l'AP-7 entre Salou i Puçol, el 53,1% dels vehicles no avisa de la seva intenció d'avançar un altre vehicle, i el 67,1% no ho fa posteriorment quan torna a la posició inicial. Aquestes xifres han augmentat un 13,5 i un 17,4%, respectivament, en relació a l'any passat. El 38,1% dels conductors de vehicles lleugers van a una velocitat superior a la permesa, entre 5 i 10 quilòmetre per hora més. També ho fa el 36,3% dels transportistes i el 18% dels autocars. La xifra dels passatgers que no es posen el cinturó de seguretat al seient del darrere ha baixat del 20 al 10% en un any.

En el cas dels conductors, la norma sobre el cinturó sembla més arrelada i gairebé la totalitat el porta. Ara bé, el 20,1% dels cotxes no respecta la distància mínima de seguretat, percentatge que es redueix al 7% pel que fa als camions. El telèfon mòbil és utilitzat pel 3,4% de les persones al volant.

Aquest estudi, que porta per títol 'Observatori sobre el comportament dels conductors a la xarxa d'autopistes', compta amb una mostra de més de 58.500 vehicles lleugers i 11.200 de pesats.