Maçanet de Cabrenys va rebre un centenar de participants, al primer cap de setmana d’octubre, en la desena edició de l’Open d’Espanya de futbolgolf, una activitat que combina el futbol i el golf en un terreny de gespa de 18 forats. El bloc de jugadors i jugadores que s’hi van desplaçar provenien d’Alemanya, Suècia, França, Dinamarca, Noruega, Finlàndia i la República Txeca.

Les instal·lacions de Futbolgolf Catalunya, que a l’abril havien rebut l’Open Matchplay d’Espanya, van passar amb nota aquesta competició i, com a reconeixement, la World Footballgolf Association (WFA) els ha proposat que d’aquí a un any siguin la seu de l’Europeu per primera vegada. El 2010, ja havien organitzat el Mundial i rebre aquest campionat suposaria acollir com a mínim 130 participants. El club maçanetenc donarà una resposta a principis del 2019: «Té un prestigi internacional i ens ho pensarem», afirma Maria Valls, una de les quatre sòcies de Futbolgolf Catalunya. Els altres tres són Carles Galvany, Harry Dreher i Jordi Viñas.

Hotels plens a Maçanet

El complex maçanetenc es va inaugurar el 2009 i Valls considera que «és un dels tres camps més bonics que hi ha, juntament amb el d’Inzell (Alemanya) i Salzburg (Àustria)». La coimpulsora d’aquest projecte considera que als jugadors estrangers els hi agrada venir a Maçanet perquè «el camp és una catifa, és molt tècnic, necessita molta precisió i també els hi agrada l’entorn. Hi ha jugadors que es van quedar una setmana, els hotels de Maçanet estaven plens».