Un derbi és sempre un derbi i aquest tipus de partits sempre són imprevisibles. Ni hi ha favorits ni previsions que serveixin. La rivalitat local i el fet que jugadors i tècnics es coneixin molt fa que la tensió sigui màxima. Els amants de l'hoquei patins tenen aquest vespre una cita ineludible a Palau (19:00) per veure el duel entre el Citylift Girona i el Lloret Vila Esportiva, els dos equips gironins de l'OK Lliga. Un duel que promet després de l'inici irregular dels de Ramon Benito i de la línia ascendent que duen el conjunt que preparar Josep Codina que encadena un empat i una victòria en les dues últimes jornades. Amb 4 punts, els selvatans són desens a la taula de classificació per davant del Girona (onzè) amb tres.

Palau ha vist fins ara l'única alegria del Citylift Girona aquesta temporada. Al pavelló gironí, el conjunt de Ramon Benito hi va derrotarel PAS Alcoi (4-1) fa quinze dies en l'única victòria de la temporada. I és que lluny de casa, el Girona no acaba de trobar la fórmula i compta els seus partits per derrotes: Caldes (3-1) i Igualada (3-1). «No hem pogut estar tot l'equip al complet en aquest començament de temporada i és un fet al qual ens hem de sobreposar», explica Benito. El tècnic dels gironins recorda la dificultat que porta implícita un partit com el d'aquest vespre tot i que confia que el factor pista pugui ser un punt afegit al seu favor. «Un derbi sempre és difícil perquè cada cop són partits molt igualats. Esperem que l'avantatge de la pista ens ajudi i ens fem forts a casa per sumar els tres punts».

De la seva banda, els selvatans arriben amb moral a Girona després de vèncer amb autoritat el Noia Freixenet (4-1) i d'esgarrapar un punt de la pista del Vic en les dues últimes jornades. «Anem a Girona a treure-hi quelcom de positiu tot i que som conscients de la gran plantilla i l'experiència que té el rival, que a més a més juga a casa», destaca Codina. L'entrenador considera que la pressió és per al Citylift Girona. «Nosaltres farem la nostra. Anirem al màxim durant el partit. A partir d'aquí, poc a poc i bona lletra per anar creixent com a equip. Anem pel bon camí però ens queda molta feina per fer».