12 de octubre de 2018
12.10.2018

Gest solidari de Maverick Viñales pagant la cama ortopèdica a un jove de Roses

Óscar Fernández té la mateixa edat que el pilot rosinc, i està sent tractat d'un càncer des de fa dos anys

12.10.2018 | 06:30
Maverick Viñales.

El pilot alt-empordanès Maverick Viñales ha tingut un autèntic gest solidari en les últimes hores cap a un jove de Roses, amb qui es coneixen per ser del mateix poble. El corredor del Mundial de MotoGP, de 23 anys, ha finançat els 81.000 euros que costava la cama ortopèdica que necessitava Óscar Fernández, un noi també de 23 anys que està sent tractat d'un càncer des de fa dos anys. El pilot rosinc i palauenc ha sufragat tota la despesa després que li arribés una crida a través de xarxes socials on Fernández demanava col·laboració per costejar la pròtesi electrònica.

Segons fonts directes de l'entorn del pilot, consultades pel Setmanari de l'Alt Empordà, a Maverick el va «impactar la història de superació i de lluita (d'Óscar Fernández)».

Fernández va agrair dimecres, visiblement emocionat, a través d'un vídeo a les xarxes socials, el gest de Maverick i del seu assistent en el Mundial, Àlex Salas: «És molt emocionant, Maverick ha tingut el gran detall d'ingressar-me totes les despeses, 81.000 euros, de la cama ortopèdica. Estic molt feliç, no m'ho esperava, ha tingut un gran cor. No hi ha paraules per agrair-li, podré sentir tenir una cama normal i caminar».

Tot i tenir la pròtesi finançada, la malaltia que pateix Fernández genera nombrosos costos de desplaçaments a les visites mèdiques a Barcelona: «Haig de venir fins a Barcelona a fer el tractament. Per desgràcia, tinc una paga molt petita, de 400 ?, per minusvalidesa. No puc viure amb això. He lluitat contra tumors i cirurgies i ho intento afrontar com puc, però econòmicament m'està destrossant». Per aquest motiu, agraeix la solidaritat de totes aquelles persones que el puguin seguir ajudant i ha fet públic un número de compte corrent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook