L'Espanya de Luis Enrique mesura el seu bon moment anímic i de forma a Cardiff i davant Gal·les (20.45, La 1). La selecció ha recuperat la il·lusió perduda en el recent Mundial de Rússia, en un partit que enfoca com un banc de proves a les portes de poder signar la classificació per a la fase final de la flamant Lliga de les Nacions. Serà en el seu duel que es disputarà a Sevilla i contra Anglaterra, la setmana vinent.

L'estrena de Luis Enrique com a seleccionador no va poder ser més esperançadora. Lluny dels còmodes amistosos amb els quals se solen estrenar en el càrrec els tècnics de les grans seleccions, la Lliga de les Nacions va presentar a l'asturià un dur examen amb partits contra dos rivals que van volar ben amunt a la cita de Rússia d'aquest passat estiu, com van ser Anglaterra (1-2 a Wembley) i Croàcia (6-0 a Elx).

El matx d'aquesta nit (20.45 hores) al Principality Stadium de Cardiff davant Gal·les servirà a Luis Enrique per provar cares noves i buscar alternatives a la baixa del seu gran referent: Isco Alarcón. Pensa el tècnic en Marco Asensio modificant la seva posició, o també en Iago Aspas o Suso. Els tres tindran minuts perquè el seleccionador tregui les seves pròpies conclusions.

De la seva banda, Ryan Giggs, el preparador del combinat gal·lès, va confirmar ahir mateix que no podrà comptar amb la seva gran estrella, Gareth Bale. El madridista està fatigat muscularment, cosa que li va impedir acabar el matx de dissabte passat al camp de l'Alabès. Això se li ha unit a una lesió a l'engonal que li feia la guitza les darreres setmanes.