El pilot altempordanès Maverick Viñales ha tingut un autèntic gest solidari a les últimes hores cap a un jove de Roses amb qui es coneixen per ser del mateix poble. El corredor del Mundial de MotoGP, de 23 anys, ha finançat els 81.000 euros que costava la cama ortopèdica que necessitava Oscar Fernández, un noi també de 23 anys que està sent tractat d'un càncer des de fa dos anys. El pilot rosinc i palauenc ha sufragat tota la despesa després que li arribés una crida a través de xarxes socials on Fernández demanava col·laboració per costejar la pròtesi electrònica.

Segons fonts directes de l'entorn del pilot, consultades pel Setmanari de l'Alt Empordà, a Maverick el va "impactar la història, de superació i de lluita (d'Oscar Fernández)".

Fernández ha agraït, visiblement emocionat, aquest dimecres, a través d'un vídeo a les xarxes socials, el gest de Maverick i del seu assistent en el Mundial, Àlex Salas: "És molt emocionant, Maverick ha tingut el gran detall d'ingressar-me totes les despeses, 81.000 euros, de la cama ortopèdica. Estic molt feliç, no m'ho esperava, ha tingut un gran cor. No hi ha paraules per agrair-li, podré sentir tenir una cama normal i caminar".

Tot i tenir la pròtesi finançada, la malaltia que pateix Fernández genera nombrosos costos de desplaçaments a les visites mèdiques a Barcelona: "Haig de venir fins a Barcelona a fer el tractament. Per desgràcia, tinc una paga molt petita, de 400 €, per minusvalidesa. No puc viure amb això. He lluitat contra tumors i cirurgies i ho intento afrontar com puc, però econòmicament m'està destrossant". Per aquest motiu, agraeix la solidaritat de totes aquelles persones que el puguin seguir ajudant i ha fet públic un número de compte corrent (ES23 0081 0177 1100 0204 7707).