Després de dues victòries inicials, el sènior femení del Vilafant va encaixar, el dissabte, la primera derrota a Segona Catalana, a la pista del CESET Santa Eugènia (79-47). El conjunt que entrena Francis Rodríguez no li va sortir res i confia a recuperar les bones sensacions aquest diumenge (18.30 h) a la pista del Roda. L’altre representant altempordanès del grup, el Roses, va posposar el duel a Sant Hilari i reprendrà la lliga aquest dissabte (17.45 h) a casa davant el Tordera a la recerca del primer triomf.

A una categoria per sota, Tercera Catalana, l’Escala va debutar amb nota alta el dissabte passat tot superant el Bisbal (63-48) a casa. Les de Susi Martí van demostrar el potencial després de quedar sotscampiones el curs anterior, amb els mateixos punts que el Roses. Menys sort va tenir l’Escolàpies, l’altre equip local de la lliga, ja que en l’estrena va perdre a Sant Celoni (74-41). A la propera jornada les figuerenques rebran el Bisbal (dissabte, 20.30 h) mentre que les escalenques es desplaçaran a Porqueres (diumenge, 19.30 h). Ambdós conjunts es veuran les cares el 21 de desembre, en un duel posposat de la jornada 1. Pel què fa a sots-25, l’Escala es va desfer del CESET (69-40) tot estrenant el caseller de triomfs.

«KO» de Vilafant, l’Escala i Adepaf

A les lligues masculines, el màxim representant local, el Vilafant, va encaixar la segona derrota consecutiva a Segona Catalana. En aquest cas, els nois de Bru Rovira van cedir davant el Blanes (82-100) en un partit que havia quedat sentenciat a la mitja part (36-56). El Farners, que ha guanyat un partit i ha perdut a l’altre, serà el proper rival del Vilafant, aquest dissabte (19 h) a Santa Coloma.

A Tercera, l’Escala, que havia renunciat a jugar a Segona, va patir el primer desencís el diumenge davant el Vall d’en Bas (59-74). El mateix desencert va tenir l’Adepaf, que no va poder donar continuïtat a la victòria aconseguida a la jornada inaugural a Porqueres i el dissabte va cedir contra el Bescanó (53-75). El conjunt de Jordi Marull va topar contra un dels rivals més forts i encara ha d’agafar els conceptes que el portin a quedar a la part alta. A la propera jornada, aquest diumenge, l’Escala jugarà a Porqueres (18 h) i l’Adepaf a Torroella (18.30 h).

Escolàpies i Castelló fan el ple

D’altra banda, a Tercera Territorial l’Escolàpies de Tete Quirante va acumular la segona victòria inicial davant el Fontajau (83-76) abans de visitar el Llagostera (diumenge, 17.30 h); el Castelló de Jose Aranda també va obtenir el segon triomf a Sils (56-72) -i aquest divendres (17 h) avança el duel a Palafrugell- mentre que el Grifeu descansava i reprendrà la lliga aquest dissabte (18 h) a Llançà amb la visita del Vall del Terri.

A la categoria sots-25, el duel veïnal entre l’Escolàpies i l’Escala es va quedar a Figueres (65-49) mentre que el Vilafant es va deixar de concessions davant l’Hostalric (91-50).