El Pirineu ha rebut amb satisfacció l'aval del Comitè Olímpic Internacional (COI)l'aval del Comitè Olímpic Internacional (COI) per treballar en una candidatura pels Jocs d'Hivern 2030 i veu en l'esdeveniment esportiu una eina per projectar internacionalment el territori. Així ho ha manifestat aquest dilluns tant el síndic d'Aran, que també ha dit que seria una oportunitat per millorar les comunicacions, com els presidents dels consells comarcals de la Cerdanya i l'Alt Urgell, els quals han destacat que la zona ja compta amb la gran majoria de les infraestructures necessàries per poder acollir-los. Per la seva banda, el director comercial de Baqueira Beret, Xavier Ubeira, considera que la celebració d'uns Jocs situarien a l'estació aranesa al lloc que "li pertoca" internacionalment i pel president de la Mancomunitat d'Esquí Nòrdic, Albert Batalla, l'esdeveniment contribuiria a "promocionar" aquesta modalitat d'esquí.

Ubeira ha explicat que, aquesta mateixa temporada, Baqueira Beret ja té planificades competicions de Copa del món, el que es pot considerar un pas previ a la celebració d'uns Jocs. A més, ha dit que s'hauran de preparar i homologar pistes d'esquí per estar a l'altura dels requisits del Comitè Olímpic internacional, tot i que ha afegit que el marge de dotze anys, fins arribar a l'any 2030, els dona la tranquil·litat suficient per planificar amb garanties.

El director comercial de Baqueira Beret ha afirmat que la línia del Comitè és ''no fer massa inversions i mantenir el que hi ha''. En aquest sentit, i referint-se al cas concret de l'estació d'esquí aranesa, creu que s'hauran de fer ''pocs retocs'' per complir amb les expectatives d'aquest organisme. També s'han manifestat en la mateixa línia els presidents dels consells comarcals de la Cerdanya i de l'Alt Urgell, Ramon Moliner i Jesús Fierro respectivament, que han destacat que el Pirineu ja compta amb la gran majoria de les infraestructures necessàries per poder organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques.

Per la seva banda, el síndic d'Aran, Carles Barrera, conscient de la projecció que pot donar la candidatura a la Val d'Aran, ha recordat que ja va convocar un Consell d'Alcaldes per donar suport al projecte i que la moció es va aprovar per unanimitat. Barrera també veu en la candidatura una oportunitat d'or per millorar les comunicacions. Concretament, el síndic ha parlat de l'N-230 i la C-28 i la connexió amb la frontera francesa que apropa als aranesos a l'aeroport de Tolosa.

Mentre, tant Moliner com Fierro han explicat que a partir d'ara caldrà seguir treballant i fent "esforços" per fer realitat el projecte. El president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell també ha valorat "l'experiència" que té la Seu d'Urgell com a ciutat olímpica en referència als Jocs de Barcelona 92, coincidint també amb el que ha destacat l'alcalde de la capital alturgellenca, Albert Batalla, que és el president de la Mancomunitat d'Esquí Nòrdic i que hi veu en l'esdeveniment una oportunitat per promocionar aquesta modalitat d'esquí.