No sempre tot esforç té la seva recompensa. Sinó que li ho preguntin al Peralada. Els nois de Chicho Pèlach ahir van caure per la mínima davant del Vila-real B (0-1) en un duel de filials de Primera Divisió on l’equip xampanyer va estar «molt bé en tots els sentits». Malauradament, això no significa obtenir per se els fruits esperats. Un gol d’Enric a la segona part va diluir les destacades accions del Peralada, deixant-lo encallat a la part baixa de la classificació. És només la segona derrota de la temporada, però representa un cop dur. I més, sabent que potser s’hauria pogut evitar, perquè d’oportunitats per salvar-ho van tenir-ne. Andzouana n’esborrava una fallant un penal -que va aturar Fuoli- i l’altra es va escapar al tram final desaprofitant tenir un jugador més sobre el terreny de joc després de l’expulsió de Pacheco.

El Peralada va sortir ben plantat i disposat a fer trontollar els groguets, que arribaven amb bona forma després de tres victòries consecutives. Per fer-ho, Chicho va apostar per Ferraresi al capdavant de la defensa i Kévin Soni a l’atac. Els xampanyers ràpidament van adjudicar-se el control de la pilota per crear ocasions, que com sempre no s’acabaven de traduir amb encert. Tan bon punt va començar el joc, Andzouana va provocar un córner després d’avançar metres i topar amb la defensa visitant. Paik va ser l’encarregat de servir-lo i també d’engaltar el refús que Fuoli treia per damunt del travesser. Mentre el coreà es preparava per tornar a córner, l’àrbitre va assenyalar la pena màxima. Andzouana va xutar confiat des dels onze metres i el porter del Vila-real B va castigar-lo aturant el seu penal.

Amb tot, els de Chicho van seguir fent de les seves per posar-ho difícil als rivals. Ferraresi, aprofitant la connexió amb Èric Montes i Iago López, va agafar desprevingut Fuoli, però l’ocasió va escapar-se fregant el pal dret. Mentre el tècnic gironí demanava «tranquil·litat», Miguel Álvarez exigia «més intensitat» als seus. Fent cas a l’entrenador, aquesta va arribar fent perill en la contra i Suárez va haver d’intervenir. El porter va treure una bona mà després d’una falta frontal. La millor, però, va venir al minut 38 impedint un xut de Simón.

A la represa, els dubtes per la manca d’efectivitat van evidenciar-se. Iago va escapolir-se dels groguets fins centrar-la davant la porteria de Fuoli, tot esperant un rematador que no va aparèixer. Paik també va tenir opcions amb una falta que va anar fora. Quan menys s’ho esperaven, un malentès de la defensa va permetre que Enric captés una centrada per banda dreta aconseguint superar Suárez, que no va poder evitar el gol. Un altre càstig i suficient per trencar la dinàmica. L’ambient va començar a crispar-se i el filial dels blanc-i-vermells va fer notable la seva frustració. A poc a poc, van perdre intensitat i el bon futbol va anar desapareixent. No obstant això, el col·legiat va decidir donar-los una altra oportunitat expulsant Pacheco després d’interpretar que l’entrada a Kilian era motiu de vermella directa. Ni així. Tot i comptar amb un home més i intentar-ho fins al xiulet final amb xuts de Moha i Andzouana, els xampanyers van acabar perdent.