La Unió Esportiva Olot va aconseguir ahir la primera victòria del curs al costat de la seva afició i de la millor manera possible. Els de la Garrotxa van golejar 4 a 0, gràcies al doblet d'un encertat Marc Mas i als gols de Carles Mas i Xumetra, a un Badalona que no es va trobar còmode durant cap fase del partit. Així ho reflectia el marcador final; al descans, els de Raúl Garrido ja dominaven per 2-0.

L'entrenador de l'Olot, Raúl Garrido, havia insistit a la prèvia del partit que els garrotxins necessitaven retrobar-se amb el bon joc i la intensitat que tant els havia caracteritzat des que ell es troba a la banqueta dels olotins i així va ser. L'Olot va sortir més intens que mai i alegre com en els seus millors dies, tancant el Badalona a la seva pròpia àrea durant gran part dels primers 45 minuts.

Els olotins movien la pilota molt ràpid i una vegada la perdien tornaven a recuperar-la immediatament, sense donar opcions al rival d'iniciar una nova jugada. Per moments, va ser un setge. Quan un equip té fam, surt al terreny de joc a menjar-se el món. Les contínues incursions de Pep Chavarria i Blázquez pels carrils es van convertir en un mal de cap per l'equip de Calderé, incapaç de contrarestar els mecanismes ofensius de l'equip de Garrido. Pedro va donar una exhibició de robar pilotes per iniciar contraatacs i Guzmán i Marc Mas es trobaven molt còmodes rebent en zones interiors mentre Alfredo obria el camp per banda dreta.

El primer gol va arribar al minut 12. Pep Chavarria va iniciar una jugada individual des del carril esquerre i va acabar provocant una falta a la frontal de l'àrea rival. Marc Mas va ser l'encarregat d'executar-la per fer l'1 a 0 gràcies al fet que la pilota va rebotar en un defensor de la barrera abans de colar-se a la porteria de Perales.

Tan sols sis minuts després i passat el primer quart d'hora de joc, l'Olot va fer el segon. Carles Mas va recollir l'esfèric al seu propi camp, va avançar sense oposició fins a la frontal de l'àrea rival, va fer la paret amb Marc Mas i va ser el mateix defensor qui va batre Perales amb una gran definició amb la cama dreta. Un autèntic golàs, el del central banyolí.

El Badalona pràcticament no va arribar a la porteria de Ginard en tota la primera meitat. Els costava sortir jugant a causa de la pressió intensa dels de Garrido i les seves opcions depenien de buscar en llarg a Natalio, però el davanter valencià no va rebre cap pilota en condicions. Els badalonins només van xutar dues vegades durant els primers 45 minuts. Agudo va fer una rematada sense perill que va aturar Ginard quan faltaven cinc minuts pel descans i al 45 Santi Magallán ho va intentar amb un xut llunyà amb la cama esquerra que va marxar desviat de la porteria del porter mallorquí.

A la segona meitat, va ser el Badalona el primer a arribar amb perill a la porteria rival, fruit d'un contraatac que va intentar culminar Natalio des de la frontal. El xut va marxar desviat per sobre del travesser. Els olotins van baixar el ritme i durant alguns trams dels segons 45 minuts van deixar que fossin els visitants els que tinguessin la pilota, buscant tenir una oportunitat al contraatac per sentenciar el matx.

Héctor Simón va tenir la possibilitat de fer el 3 a 0 engaltant des de la frontal una bona centrada de Blázquez, però la pilota va marxar desviada per sobre del travesser de la porteria defensada per Perales.

Pocs minuts després, Xumetra va aprofitar una badada de la defensa visitant en un servei de banda per sentenciar i fer el 3 a 0. Els olotins estaven molt còmodes sorprenent al Badalona al contraatac i d'aquesta manera va arribar el quart. Blázquez va fer una magnífica passada llarga a l'esquena de la defensa visitant i Marc Mas va definir a la perfecció un u contra u davant Perales per fer el 4 a 0 al minut 78. Durant els 10 minuts finals, l'Olot va tornar a baixar el ritme però no va renunciar a intentar fer el cinquè gol.

Finalment, el marcador es va aturar amb 4 a 0. Els olotins, molt superiors durant els 90 minuts de partit, van sumar els primers tres punts al costat de la seva afició i se situen cinquens a la classificació amb 11 punts de 21 possibles, confirmant un inici majúscul que els permet somiar desperts.