El Madrid va perdre el camp de l'Alabès (1-0) amb un gol a l'últim minut del temps afegit de Manu García a la sortida d'un córner, que va portar l'èxtasi a l'estadi de Mendizorrotza. Una derrota que agreuja la crisi del conjunt entrenat per Julen Lopetegui, que fa quatre partits oficials, entre Lliga i Champions, que no coneix la victòria -dues derrotes i dos empats-en els quals tampoc ha aconseguit anotar cap gol.

Sergio Ramos i Gareth Bale tornaven a l'onze del conjunt blanc, que seguia tenint baixes significatives com les d'Isco, Carvajal o Marcelo. Però ni les reaparicions del central andalús ni de l'extrem gal·lès no eren suficients per crear perill a la porteria de Pacheco. El Madrid dominava el joc, però la defensa vitoriana rebutjava els atacs madridistes, amb un espès Karim Benzema que va veure com era substituït al descans per Mariano.

Per la seva banda, els locals estaven ben posicionats en el camp i gràcies a això aconseguien rebaixar les pretensions dels seus rivals. En la segona part, els de Lopetegui van continuar portant la iniciativa del partit, però continuaven sense acostar-se amb claredat a la porteria local tot i l'entrada al camp d'Asensio per Casemiro i Vinicius per Bale, que es va retirar del camp coixejant després de rematar una falta directa.

Un córner inoportú, quan els locals buscaven matar el partit i molts donaven el resultat per bo, va proporcionar que l'exjugador del Girona Rubén Sobrino fos el més llest de tots i es desmarqués al segon pal rematant de cap. Courtois va rebujar la pilota, però els seus defenses estaven descol·locats i Manu García, també amb un breu passat a Montilivi, va connectar un segon cop de cap que va significar el definitiu 1-0.

Un resultat que deixa el Madrid en segona posició, però que pot ser superat per Sevilla, Atlètic i Betis si guanyen els seus respectius partits i poden veure com el Barça se'ls escapa a tres punts si els de Valverde aconsegueixen guanyar a Mestalla. A més, l'Alabès empata de punts amb els blancs.