El projecte del Bàsquet Girona a la LEB Plata, ideat per Marc Gasol des de Memphis i posat a la pràctica per Quim Costa, va arrencar amb optimisme el passat divendres després de guanyar a la pista de l'Alacant (57-61). Un partit que els de Quim Costa van haver de treballar de valent per aconseguir el triomf en un enfrontament que no es va decidir fins al final.

La victòria a terres valencianes puja la moral dels gironins de cara al debut aquesta temporada a Fontajau, dimecres (20.00) davant el Bàsquet Menorca.

El Girona és un dels sis equips que ha aconseguit la victòria en aquesta primera jornada de LEB Plata. Els altres han estat Azuqueca, Almanza, Arcos Albacete -primer líder de la lliga-, Villarrobledo i Múrcia. Aquest últim va derrotar ahir al rival de dimecres dels de Costa, el Bàsquet Menorca (58-72), a la seva pista.

L'equip illenc, entrenat per Oriol Pagès, arribarà dimecres a Girona amb la necessitat d'estrenar el seu casiller de victòries en una pista que no se li dóna gens bé.

Quim Costa ja sap el que és guanyar el Menorca i el seu tècnic. Ho va aconseguir la temporada passada a la Lliga EBA a Fontajau (75-69) a finals de setembre de l'any passat. A Bintaufa, però, els gironins van caure derrotats (69-59) davant un equip que els acabaria treient la segona posició de la classificació per lluitar per l'ascens. Un ascens que els menorquins finalment van aconseguir unes setmanes més tard en la fase final disputada que van jugar com a locals.

Una segona victòria seria el millor inici per quedar entre els sis primers de la classificació de la primera fase i poder lluitar després per l'ascens a LEB Or.