El Barça visita aquesta nit l'estadi de Mestalla (20.45 h./ Movistar Partidazo) el València en un duel entre dos equips que han agafat aire a Europa i que tenen comptes pendents en el campionat domèstic, sobretot els locals davant els blaugranes a casa.

Els de Valverde continuen líders després de l'ensopegada del Madrid ahir al camp de l'Alabès (1-0) i poden ser-ho encara més. Una victòria els asseguraria continuar al capdavant de la classifiació, però, depenent dels resultats d'Atlètic i Sevilla, la distància de punts seria una o altra.

Per seguir al capadavent, el Barça visita un estadi on fa onze temporades que no perd en Lliga -cinc victòries i sis empats. Tot i que Mestalla és un estadi que se li ennuega, i és que les victòries dels últims anys s'han aconseguit als darrers minuts. A més, al davant té un tècnic, Marcelino García Toral, que no ha pogut guanyar encara davant els blaugranes.

Igualtat màxima entre dos equips d'una rivalitat creixent històrica. El Barça arriba com a líder, un lideratge, que penja d'un fil i que no ha perdut per demèrits del rival, igualant els mals resultats d'un equip que ha aconseguit una cosa poques vegades vistos: enllaçar tres jornades de campionat sense guanyar.

Empatar a casa contra el Girona (2-2) o l'Athletic Club (1-1) i perdre contra el Leganés (2-1) a Butarque va fer saltar totes les alarmes, però el que és cert és que l'equip blaugrana seguiria líder al capdamunt de la taula i vèncer a València faria recuperar forces.

Les males sensacions en les tres últimes jornades de Lliga es van contrarestar a la Champions, amb un triomf de prestigi a Wembley davant el Tottenham per un 2-4, amb un gran Leo Messi, autor d'un doblet, i amb un Arthur que va emular Xavi Hernández com d'ell s'espera que faci.

Tot fa pensar que Valverde treurà el mateix onze que dimecres va jugar a Wembley, tenint en compte que que la setmana que ve hi ha aturada de seleccions i jugadors amb molts minuts com Leo Messi, Luis Suárez, Gerard Piqué o Jordi Alba podran descansar.

Així, sembla que Semedo tornarà a ocupar el lateral dret, davant la baixa de Sergi Roberto, i que Lenglet acompanyarà Piqué a l'eix de la defensa amb Jordi Alba a l'esquerra. Mentre, Arthur tornaria a ser titular al mig del camp i Coutinho jugaria al davant amb Messi i Suárez.

A la convocatòria de 19 homes, el tècnic extremeny hi ha inclòs Malcom, qui no va viatjar a Londres ni tampoc havia estat convocat pel partit de Lliga davant l'Athletic. Per la seva banda, el València és catorzè a la Lliga amb només una victòria, però arriben a l'alça perquè aquest primer triomf va ser la setmana passada al camp de la Reial Societat (0-1). A més, també venen de sumar un empat al mític Old Trafford, contra el Manchester United (0-0).