Les jugadores gironines Marta Xargai i Queralt Casas es van penjar ahir la medalla de bronze amb la selecció espanyola de bàsquet femení després que el combinat entrenat per Lucas Mondelo derrotés Bèlgica en el partit de consolació (67-60). A més a més, les jugadores de l'Spar Citylift Girona Laia Palau i Beatriz Sánchez també van formar part del combinat espanyol que es va penjar el bronze ahir a Tenerife. Xargay, ja havia guanyat una medalla de plata en el Mundial de Turquia de 2014, però és el primer cop que Casas es penja una medalla en una cita mundialista en categoria absoluta.

Va ser un partit complicat per les de Mondelo, que van tenir un inici desencertat. Tot i així, les espanyoles van reaccionar a temps i van donar la volta al marcador davant unes rivals amb qui havien perdut a la fase de grups.

Fins als instants finals no es va decidir el partit, però Xargay, màxima anotadora espanyola amb 17 punts, va anotar un triple a falta de 38 segons que sentenciava el matx amb el definitiu 67-60.

Amb aquesta, ja són sis medalles consecutives que Espanya ha guanyat entre Mundials -una plata i un bronze-, Europeus -dos ors i un bronze- i la madalla de plata en els Jocs Olímplics de Rio el 2016.

D'altra banda, la selecció dels Estats Units es va proclamar campiona del món per tercera vegada consecutiva deprés d'imposar-se a Austràlia (56-73), que dissabte va ser el botxí de les espanyoles en semifinals.