El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) ha conquistat aquest dissabte la pole en el Gran Premi de Japó, dissetena prova del Mundial de Fórmula 1, en una jornada en la qual un error d'estratègia de Ferrari va condemnar a l'alemany Sebastian Vettel, que sortirà novè, mentre que els espanyols Carlos Sainz (Renault) i Fernando Alonso (McLaren) sortiran tretzè i divuitè, respectivament.

El company d'equip de Hamilton, Valtteri Bottas, sortirà des de la segona posició, mentre que Max Verstappen sortirà tercer.

Sota l'amenaça de la pluja a Suzuka, Hamilton va treure partit del monumental error de Ferrari, que va enviar a l'alemany entrar a boxes per vestir pneumàtics intermedis esperant que les condicions empitjoressin; l'anglès es va mantenir amb les gomes supertoves i l'aigua no va aparèixer, la qual cosa el va permetre fer-se amb la pole número 80 de la seva carrera.

Per la seva banda, Alonso no va superar la Q1, llastrat per les prestacions del seu McLaren, a dos segons del 'poleman', i només va poder quedar per davant del del seu company Stoffel Vandoorne i del Sauber del suec Marcus Ericsson; així, l'asturià sortirà divuitè des de la penúltima fila de la graella.