06 de octubre de 2018
06.10.2018

Girona, ciutat de bàsquet femení

?La final de la Lliga Catalana entre l'Spar Citylift Girona i el Cadí La Seu, demà a dos quarts de vuit del vespre a Fontajau, estarà acompanyada de clínics d'entrenadores de formació o la foto conjunta d'una cinquantena d'equips femenins de Girona

06.10.2018 | 06:30
Èric Surís i Rosó Buch, ahir, en la presentació de la final de la Lliga Catalana.

Girona és un dels escenaris ideals, per no dir el millor lloc possible, per poder comprovar allò que el president de la Federació Catalana de Bàsquet, el veterà Joan Fa, diu sovint. I ahir no va ser una excepció. «El bàsquet femení viu un moment àlgid a Catalunya i la darrera prova és que la meitat de la selecció que va guanyar el bronze en el darrer Mundial eren catalanes; i aconseguir això no és possible sense anys de feina al darrere». Fa va parlar ahir en la presentació de la final de la Lliga Catalana de demà, diumenge, a Fontajau, Spar Citylift Girona - Cadí La Seu (19.30), que l'FCBQ vol que es converteixi en una autèntica festa del bàsquet femení amb activitats al llarg del tot el dia (clínics, trobada d'equips femenins de Girona...) que acabi reunint més de 3.000 persones al pavelló per veure el primer partit oficial de la nova i ambiciosa plantilla de l'Uni amb noves jugadores com Laia Palau, Shay Murphy, Bea Sánchez... i les ja conegudes Núria Martinez, Nadia Colhado o Rosó Buch, que ahir, en el mateix acte, deixava clar que l'estiu se li ha fet llarg: «després de molts mesos sense partits al vestidor tenim ganes de tornar a jugar a Fontajau i més en una final com la del diumenge amb un títol en joc».

Des de la Federació de Girona, Xavier Santaló va explicar que la disputa de la final a Fontajau servirà per completar un any en què s'han fet actes al voltant del bàsquet femení i Girona ha ostentat la «Capitalitat del Bàsquet Femení 2018», amb diferents actes paral·lels com una presentació i foto conjunta dels molts equips femenins de bàsquet base gironins o un clínic amb diferents entrenadores. A quarts de sis de la tarda, a les escales de l'entrada de Fontajau que dona a les Ribes del Ter, hi haurà una foto dels equips gironins –ahir al voltant de 50 ja havien confirmat la seva presència– i inclosa la primera plantilla de l'Spar Citylift Girona. Al llarg de la tarda també hi haurà una jornada de formació per a entrenadors amb el clínic d'Anna Farrés «Recursos per a treballar tècnica i tàctica individual des de la pretemporada» i un workshop (xerrada seguida de pràctica) a càrrec d'Anna Busquet, «Com entrenar el rebot»; Carola Barriga, «Balanç defensiu, el gran oblidat en els entrenaments»; Pili Bilbao, «Detalls sobre la construcció de la defensa»; i Sílvia Font, «Els espais en el joc posicional».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook