A tothom li agrada guanyar. Impossible dir que no a una victòria. És necessari i més aviat imprescindible sumar de tres en tres perquè els objectius, si no, difícilment arriben. Comença a collar la necessitat a Peralada, encara que, per curiós que sembli, se li pot treure més d'una conclusió positiva al rendiment d'un equip, el de Chicho, que encara no sap el que vol dir el triomf. El filial blanc-i-vermell ocupa places de descens en el seu grup de la Segona Divisió B. Mala senyal. Però no tot és negre. Sobretot, si es comparen els números actuals amb els de fa un any. Llavors les coses eren pitjors i, tot i això, la permanència s'acabaria aconseguint. Per tant, hi ha temps i motius per no disparar encara cap alarma.

Superada una pretemporada convulsa i estranya, sense que el cos tècnic pogués disposar del gruix de la plantilla i amb futbolistes que tot just acaben d'arribar, l'inici no ha estat l'esperat. Perquè passades sis jornades, el Peralada encara no ha guanyat. És l'únic equip que no ho ha fet, juntament amb el Castelló i l'Ebre. Això fa que ocupi una de les posicions que l'enviarien a la Tercera Divisió. Ara bé, tot no és pas dolent. La permanència és allà mateix i gràcies a un rendiment millor al que havia aconseguit la temporada passada un cop passats els mateixos partits. Si ara els de Chicho sumen 5 punts gràcies a 5 empats, llavors, amb Arnau Sala, en tenia només 2 i eren cuers. Tampoc s'havia guanyat i fins a quatre derrotes es comptaven tot i acabar de començar. A dia d'avui, el Peralada només ha perdut un partit: 0-1 amb l'Olot en un matx que es va jugar a Montilivi i no pas al Municipal.

Aquest equip també fa més gols: 5 pels 4 d'ara fa dotze mesos. I n'encaixa menys. Si llavors n'havia rebut una dotzena, ara en són la meitat, 6. Ho arrodoneixen un parell de porteries a zero, que sempre ajuden. A tot això, cal afegir que el Peralada encara no sap què significa perdre un partit com a visitant. Ha puntuat allà on ha anat: Sabadell (2-2), Barcelona B (0-0) i Ontinyent (0-0).

Caldrà veure si a la setena va la vençuda. Perquè va ser al setè partit quan el Peralada d'Arnau Sala aconseguiria guanyar per primer cop: 2-0 al Badalona. El de Chicho farà el mateix? La resposta, aquest proper diumenge. Serà al Municipal i contra un dels pesos pesants de la categoria: el Vila-real B.