Va tornar el Barcelona a Europa, van tornar els d´Ernesto Valverde a Wembley i l´equip va recuperar el somriure i l´efectivitat i va solucionar el seu compromís davant el Tottenham (2-4) amb gols de Philippe Coutinho, Ivan Rakitic i un doblet d´un magistral Leo Messi.

Només trepitjar la gespa de Wembley, escenari que els va veure coronar-se reis d´Europa el 1992 (en el camp ja derruït) i el 2011, els culers van fer callar les 90.000 ànimes i es van avançar abans que es complís el segon minut de joc. Leo Messi va desarborar la línia defensiva del Tottenham amb una passada en llarg per a Jordi Alba que, davant d´una mala sortida d´Hugo Lloris, va cedir la pilota enrere perquè Coutinho aparegués a la frontal. El brasiler va controlar i, amb el porter gal fora dels pals, va definir amb tranquil·litat.

El gol va deixar tocats els de Pochettino, que tot just van reaccionar al cop i que es van dur un altre contratemps 25 minuts després. Luis Suárez, inèdit fora de casa des de fa tres anys en aquesta competició, va rematar amb el pit dins l´àrea, la va deixar a Coutinho, que, sense marge de reacció, la va salvar com va poder enviant la pilota cap a la frontal. Aquí va aparèixer Rakitic per, amb una gardela en suspensió, allotjar la pilota al costat del pal dret de Lloris, signant el gol número 600 del Barcelona a la Copa d´Europa.

L´aturada de 15 minuts va precedir el xou de Messi. A l´escenari perfecte, el de Rosario es va créixer i va enllaçar dues jugades calcades marca de la casa que es van estavellar al pal. L´argentí va deixar enrere a la inoperant defensa anglesa i va rematar al mateix pal només sortir del túnel de vestidors, cosa que va repetir tres minuts després. Dues accions que van ser respostes per Kane. L´anglès va aprofitar la primera que va tenir i va retallar distàncies. El jugador local va treure el gran davanter que porta dins. Va amenaçar dins de l´àrea Semedo i va definir al pal llarg, lluny de l´abast de Ter Stegen.

El rugit de la grada no va trigar a apagar-lo Messi, dolgut encara pels dos pals anteriors. Va tornar a connectar amb Alba a banda esquerra i el lateral català la hi va retornar al punt de penal perquè el de Rosario, aquest cop sí, l´acomodés al pal dret de Lloris. Messi va llançar un petó a la càmera i ho va celebrar davant dels seus en una cantonada de Wembley. Però encara no estava sentenciat. Una altra vegada els londinencs van fer bona una ocasió aïllada i Erik Lamela, des de la frontal, va treure una fuetada que va colpejar en Clément Lenglet i es va colar a la porteria del Barcelona. Lucas Moura va tenir l´empat des de la frontal, però el xut li va sortir fluixet. Li sobraven al Barcelona cinc minuts de partit. Però l´ímpetu anglès va ser castigat quan un error infantil en defensa va permetre que Alba, després de deixar-la passar de manera superba Suárez, la hi col·loqués a Messi dins l´àrea, que només va haver de superar Lloris per aconseguir el seu cinquè gol a la Champions i el segon d´anit.