El Jutjat d'Instrucció 28 de Barcelona ha denegat reobrir la investigació del trasplantament de fetge el 2012 a l'actual secretari tècnic del FC Barcelona i exjugador, Eric Abidal, han informat a Europa Press fonts de la defensa de l'expresident blaugrana Sandro Rosell.

"Es confirma l'arxiu del cas Abidal. No hi ha cap fet nou que indiqui la necessitat de reobrir el cas", ha afirmat l'advocat de Rosell, Andrés Maluenda, en una anotació al seu compte de Twitter.

La Fiscalia va sol·licitar al juliol reobrir el cas després de presentar un escrit al Jutjat d'Instrucció 28 de Barcelona per la presumpta compra d'un fetge per a Abidal per part del llavors president del club, Sandro Rosell.

El ministeri públic també va sol·licitar a la fi d'agost que el cosí de l'exfutbolista declarés en qualitat de testimoni pel trasplantament i que un metge forense el visités per confirmar si va ser el donant de l'òrgan.

Arxiu a l'inici de l'any

La jutge ja va arxivar el cas a l'inici de l'any després d'una inhibició per part de l'Audiència Nacional en relació a la investigació i que les seves indagacions "no van permetre definir ni il·lícit penal ni el suposat autor o autors".

El trasplantament d'Abidal es va realitzar el 2012 per la via pública a l'Hospital Clínic de Barcelona, encara que la recuperació es va dur a terme en les instal·lacions privades de l'hospital, el BarnaClinic.