El Reial Madrid travessa el moment més complicat en la recentment iniciada 'era Lopetegui' després de perdre aquest dimarts en la visita al CSKA Moscou (1-0) en la segona jornada de la Lliga de Campions i acumula tres partits sense veure porteria, alimentant les dubtes sobre la manca de gol després del traspàs de Cristiano Ronaldo l'estiu passat.

No va ser el dia del triple campió d'Europa. Apareixen les primeres esquerdes i sorgeixen els dubtes en un equip que havia començat la temporada captivant al personal. No obstant això, la derrota davant el Sevilla, l'empat en el derbi i l'ensopegada d'aquest dimarts al Luzhniki reobren els dubtes en una plantilla que va pagar molt cares les seves baixes.

Ni Bale, ni Ramos, ni Isco, ni Marcelo, ni Carvajal, que va haver de retirar a la vora del descans per molèsties al bessó, van poder ajudar l'equip al camp del quart classificat de la lliga russa. Lopetegui, que aquest dilluns emplaçava a la premsa per veure l'estat anímic dels seus, va veure com el seu pla es congelava per tercer partit consecutiu.

El més sagnant per a un equip com el Reial Madrid va ser, segurament, l'absència de gol. L'últim va ser d'Asensio, davant l'Espanyol, el 22 de setembre, i els blancs igualen una ratxa negativa que no es produïa en els últims 11 anys. Des del Madrid de Capello, els merengues no estaven tres partits sense celebrar un gol.

El CSKA no va deixar que Lopetegui esbossés seu pla sobre el verd on Espanya va quedar eliminada en el passat Mundial, el mateix que no va poder dirigir el tècnic basc en confirmar el seu fitxatge a Chamartín. No li guardarà afecte a Rússia l'entrenador madridista, que va patir un nou Tantarantan després de la golejada del Pizjuán i els pobres arguments contra el veí.

Els russos tot just van necessitar dos minuts per prendre avantatge en el marcador amb una jugada que va arrencar amb un error de Toni Kroos, que va lliurar un míssil a Varane. El francès no va poder controlar i -una cosa tou a la competien deixar a Vlasic que desenfundase davant Keylor. El gol va descol·locar al vigent campió continental, que va trigar més de 20 minuts a reaccionar.

Nacho va ser el primer a enviar un avís a Akinfeiev, amb un cop de cap en un córner, i Casemiro va completar el despetar amb un llançament mans que va acabar a la base del pal. La millor, sense dubte, la va signar Benzema amb una rematada al travesser després d'una centrada del jugador del planter Reguilón, que va jugar a un bon nivell en la seva estrena a la millor competició del món.

La segona meitat va deixar el mateix guió. El Reial Madrid estrenyent, sense grans oportunitats, i el seu rival ben proveït sobre la seva àrea, achichando aigua i corrent a la contra per fer més gran el seu tresor. Ceballos, del millor aquest dimarts, va buscar amb ànsia la passada filtrat i Kroos, amb la intenció d'esmenar el seu error en el 1-0, també va provar sort amb un xut llunyà.

Però sens dubte, les millors ocasions les va signar Mariano en els últims minuts. El davanter català va tocar totes les pilotes aèries i va demostrar que la seva fam pot ser un bon aval per frenar la sequera blanca. El seu primer remat va acabar també en la fusta, abans que Modric busqués fortuna amb un cop de cap.

El CSKA va acabar amb deu per l'expulsió de Akinfeiev, que va veure la vermella després de dues protestes en la mateixa jugada. El partit es va anar fins al minut 98, però ni això va possibilitar que el Reial Madrid posés llum en el seu argumentari i evités la paraula "crisi" d'aquí -al menys- al cap de setmana, quan visitarà el sempre difícil Mendizorroza.