Amb motiu del seixantè aniversari del Club Bàsquet Adepaf Figueres, dissabte s'homenatjaran les jugadores que van formar part de l'equip del club i de la Casera que van jugar a Primera Divisió Nacional els anys 80. El plat estrella de l'homenatge és el partit que enfrontarà, a les 19.30 h, l'Uni Girona i el Valencia Basket, equips de Lliga Femenina 1.

L'entrenador de les gironines, Èric Surís, ha comentat que "és un orgull ser a Figueres dissabte, on van néixer les arrels del bàsquet femení gironí", i a més fer-ho per portar "un partit de molt alt nivell, ja que som dos equips destinats a estar a la part alta de la taula", ha afegit.

Una de les jugadores d'aquella època, Beth Brugada, ha confirmat que a l'acte hi assistiran entre 20 i 25 jugadores dels anys 80, i que moltes "els agradaria venir però no podran per temes d'agenda" i ha agraït a l'Ajuntament de Figueres i al club la predisposició per fer "un homenatge a unes jugadores que van fer història, com també ho estan fent avui en dia les de l'Uni".

El regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Masquef, ha comentat que "tenim molt de respecte cap a l'Adepaf i estem molt encantats per tota la feina que ha fet durant aquests 60 anys" en un partit que servirà per veure "d'on venim" i també "per saber cap on hem d'anar", que és "la potenciació de la base".

El partit serà en una temporada en què el club figuerenc només compta amb un equip femení,"una assignatura pendent", assegura Oriol Rabert, president de l'Adepaf. En aquest sentit, "és per això que pren encara més valor l'efemèride que van aconseguir les jugadores dels anys 80", ha conclòs Rabert.