Un gol de Munir El Haddadi, que va sortir als minuts finals, va permetre al Barça rescatar un punt a l'Athletic Club (1-1), en un partit en què els d'Ernesto Valverde van anar de menys a més i van poder endur-se el partit en el segon temps ja amb Leo Messi al camp. Amb aquest empat, el conjunt blaugrana completava una setmana amb una sèrie negativa de resultats, ja que ha sumat únicament dos punts de nou possibles.

Els d'Eduardo Berizzo van tenir més el control del partit en el primer temps i es van avançar per mitjà d'Óscar de Marcos, però així que va aparèixer Messi a escena, el Barça va canviar, es va fer amb el partit, va empatar, però va poder dur perfectament la victòria, malgrat que no viu els seus millors moments.

De sortida, Valverde va deixar Messi a la banqueta. També Busquets. I va posar Sergi Roberto de migcentre i Coutinho a intentar desbordar. Però el Barça no va ser el Barça i va cedir moltes vegades la iniciativa a un Athletic que va donar un pas cap endavant en el control de la situació i va tenir bones oportunitats ja en el primer quart d'hora.

Amb Dani García de mestre de cerimònies i Iñaki Williams com ariet, els d'Eduardo Berizzo van controlar la situació de sortida. El Barça no va donar mai la sensació de tenir dominat el joc. Sergi Roberto tenia problemes en les cobertures i més enllà de les escasses connexions Coutinho-Luis Suárez, la resta tot just funcionava.

Per això, la nova versió de rotacions de Valverde va tornar a quedar a mitges. L'equip no tenia massa idees en atac i patia defensant. Les dues primeres ocasions del partit van ser per als de Berizzo. Una acció de Williams entre els dos centrals amb una vaselina que va sortir alta (min.13) i un xut llunyà de Raúl García (min.14) van posar sobre avís els barcelonistes.

Els de casa només confiaven en el desequilibri dels seus davanters i Luis Suárez va tenir dues bones oportunitats, una després d'una gran assistència d'Arturo Vidal que va salvar Unai Simón, i una altra també de l'uruguaià que va salvar el porter al costat del pal esquerre de la seva porteria.

Quan més a prop semblava el gol del Barça, en una llarga jugada de l'Athletic, la pilota va caure als peus de Susaeta; De Marcos va aparèixer per l'esquerra a l'esquena de Sergi Roberto i va batre Ter Stegen al minut 41 (0-1 ). Fins al final del primer temps, Unai Simón es va reivindicar amb dues bones aturades a rematades de Coutinho. Quan l'àrbitre Jaime Latre va xiular el final del primer temps, tot el Camp Nou sabia que la reacció del Barça tindria un nom: Leo Messi.

Però qui va entrar abans va ser Busquets, per la lesió de Sergi Roberto (min. 51). El trencaclosques es va completar amb l'entrada de Messi per Arturo Vidal en el 55 i el joc del Barça es va revolucionar i va començar a tenir ocasions.

Coutinho va ser qui va tenir més a prop l'empat, en una rematada que va impactar al travesser. En aquells moments, l'Athletic defensava cada vegada més a prop de la meta d'Unai Simón, el seu mig del camp ja no participava en la creació i l'objectiu era treure espais.

El revulsiu és Munir

Amb Messi al damunt de la gespa, l'argentí va esdevenir el catalitzador del joc del conjunt blaugrana. Leo creava i intentava definir, com en el llançament d'una falta, que De Marcos va treure sota pals (min.72), o en una rematada després d'una bona combinació amb Jordi Alba (min.77) que va copejar al pal de la meta d'Unai Simón.

Però el gol no arribava, malgrat que el Barça estrenyia. Tot plegat no es va desencallar fins al minut 84. En una acció conduïda per Messi, qui si no, però rematada per un Munir que acabava d'entrar al terreny de joc. El davanter va posar el peu en el moment precís en una rematada potent de l'argentí. Ja al tram final, Rakitic va tenir el 2-1 però no va estar encertat, com en la majoria de les seves accions.

L'empat deixa males sensacions per al Barça, que pateix molt en les transicions, que no controla el joc i que, sense Messi, no té opcions. A més de sumar dos punts sobre nou possibles i amb la perspectiva del partit davant el Tottenham, s'obren molts interrogants.

Sergi Roberto, lesionat

L'altra notícia negativa per al conjunt blaugrana va ser la lesió de Sergi Roberto, que pateix una elongació en el recte anterior de la cama dreta. No podrà jugar aquesta setmana vinent al camp del Tottenham, al partit corresponent a la Lliga de Campions.