El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) va aconseguir la pole i avui sortirà en primera posició en el Gran Premi de Rússia, mentre que Carlos Sainz (Renault) i Fernando Alonso (McLaren) partiran onzè i setzè , respectivament.

El pilot escandinau, que va aconseguir la seva segona primera posició de sortida de l'any, va assaltar el cap de la taula de temps en la Q3 i sortirà a la primera línia al costat del seu company i líder del campionat, el britànic Lewis Hamilton.

Mentrestant, els Ferrari de l'alemany Sebastian Vettel i el finlandès Kimi Räikkönen partiran tercer i quart, respectivament. A la tercera fila partiran el danès Kevin Magnussen (Haas) i el francès Esteban Ocon (Force India). Charles Leclerc (Sauber), Sergio Pérez (Force India), Romain Grosjean (Haas) i Marcus Ericcson (Sauber) completen el «Top 10». En canvi, els dos de Red Bull hauran de complir sanció per canviar el motor i sortiran els dos últims.

Per la seva banda, Alonso va caure a la Q1 i sortirà des de la part posterior de la graella, a la qual ja estava condemnat pel seu canvi de motor.

Sainz, en canvi, va preferir no arriscar i no passar a la Q3.