El pròxim 11 de novembre (10 hores) se celebrarà la tercera edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres, que després de rebre 4.715 participants l'any passat aquest cop s'ha tornat a posar com a repte arribar a les 5.000. "Tancarem a les 5.000 inscripcions per previsió de tot, per logística no podem augmentar ara, però paquest divendres a la tarda al Museu del Joguet de Catalunya.

"És alguna cosa més que una cursa, una festa solidària i de l'esport. Estem molt contentes de l'acceptació que té", afegia Albert. El recorregut serà de 5 km, amb sortida al carrer Nou i arribada a la plaça Catalunya, igual que l'any passat, i es podrà corrent o caminant. Entremig, les corredores i caminadores -els homes hi poden participar com a voluntaris o amb donatius a la fila zero- passaran per la Rambla Nova, carrer Sant Pau, pujada del Castell, avinguda Marignane, carrer La Jonquera, plaça Ajuntament, i carrer Peralada, Ample i Monturiol, entre d'altres punts. "Hi ha algun carrer en obres i la variació del circuit serà mínima", apuntava la màxima responsable del Grup Iris, entitat que estrenarà local al carrer Pi i Margall.

El donatiu d'inscripció per apuntar-se a la Cursa de la Dona de Figueres serà de 9 euros i ja es pot dur a terme a la botiga Valosport, que s'ha traslladat al carrer Ample, o al web del Grup Iris (9'25 euros), on se'ls entregarà una samarreta que mantindrà el color rosa. Actualment hi ha més de mig miler de participants inscrites quan encara queda un mes i mig per a celebrar-se.

Per a Jordi Masquef, regidor d'Esports, "Figueres s'ha convertit en un referent esportiu; la Cursa de la Dona és un esdeveniment solidari, social i de referència". La Cursa de la Dona de Figueres comptarà amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat, d'entre les quals la Unió Esportiva Figueres, que enguany s'hi ha afegit i que després de la prova, a les 16.30 h, obrirà les portes de l'Estadi de Vilatenim per a veure el partit contra la Pobla de Mafumet a tothom qui vagi amb una peça de roba de color rosa.

Cada diumenge se seguiran realitzant entrenaments oberts

Qui vulgui preparar-se per a la Cursa de la Dona de Figueres pot fer-ho de la mà dels organitzadors, que des d'aquest diumenge dia 30 de setembre preparen entrenaments oberts a tothom. La primera ronda serà aquest diumenge i la resta ja els altres diumenges -fins el 4 de novembre- a partir de les 9.30 h des del pàrquing de l'Esclat de la Ronda Sud.