El FC Barcelona ha presentat la seva proposta per a un nou escut, que haurà de ser aprovat pels socis en la propera Assemblea de Compromissaris, que eliminaria l'acrònim FCB en el centre del mateix i que entraria en vigència per a la temporada 2019/20.

"El disseny posa èmfasi en les arrels i els elements històrics, els colors blaugranes guanyen protagonisme, i la pilota, icona de l'estil de joc, té una posició més central", ha detallat Josep Vives, portaveu del FC Barcelona.

De totes maneres, aquest nou escut haurà de ser aprovat pels socis. "L'assemblea de compromissaris tindrà l'última paraula", segons ha comunicat Vives a la sala de premsa Ricard Maxenchs, dins el Camp Nou.

L'Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris del Club, amb un total de 4.529 socis convocats, tindrà lloc el diumenge 20 d'octubre, coincidint amb la trobada del primer equip contra el Sevilla FC, en la novena jornada de Laliga. Si és aprovat, el nou escut començaria a lluir-se en les equipacions de la temporada que, no abans de finalitzar el present curs.

Els canvis no influiran en la forma de l'escut, però sí desapareixeria l'acrònim "FCB" i els contorns negres de l'interior, generant d'aquesta manera un escut "més homogeni, més harmònic i més lluminós". També es reduirien el nombre de franges blaugranes de la part inferior, de set a cinc. Els colors del Barça, la bandera de Catalunya, la bandera de la Creu de Sant Jordi i la pilota, que se centraria, guanyarien mida i visibilitat.

Els motius d'aquesta evolució ve supeditada a "les noves necessitats digitals i de consum de continguts", ja que l'actual escut "no garanteix una aplicació fidedigna en tots els suports", a més que "cal alinear l'escut amb l'estratègia de marca ", va afegir Vives.

El Barcelona ha tingut deu diferents escuts en els seus 119 anys d'història. El canvi més brusc va ser del primer (1899) al segon (1910), quan va adquirir la forma de calder actual. L'última modificació va esdevenir en 2002.

A més, el club català ha explicat que l'evolució del pressupost és correcta segons el Pla Estratègic del Club d'arribar als 1.000 milions d'euros el 2021. Per a aquesta temporada, es preveu que els ingressos siguin de rècord per l'entitat: 969 milions d' euros. Es generaria així un benefici net de 11 milions.