L’onzena edició de la Cursa de la Dona de Roses va batre el seu propi rècord, el que s’havia plantejat fa uns mesos, després d’arribar als 1.500 participants el diumenge passat. La prova solidària, de 5 km de recorregut amb inici en el Port Esportiu, era organitzada pel Club d’Atletisme Roses i la Fundació Roses Contra el Càncer, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El donatiu aportat per cada participant -hi podien prendre part dones i homes, corrent o caminant- era d’entre 10 i 12 euros i tota la recaptació, més de 15.000 euros, serà entregada a la Fundació Roses Contra el Càncer.

«Vam aconseguir arribar als 1.500 participants, que era el que ens havíem posat com a límit. El mateix diumenge ja no vam poder fer inscripcions i el dia abans molt poques», comenten amb satisfacció des del club d’atletisme rosinc, que volen «agrair a l’Ajuntament de Roses el seu suport i a tots els patrocinadors, col·laboradors, voluntaris i participants de la cursa; gràcies a tots vam aconseguir una gran recaptació per a la Fundació Roses Contra el Càncer».

Pel que fa a la classificació, on només es premiava la categoria femenina, el triomf va ser per a l’atleta de 15 anys Laura Torres (Ripollet), que revalidava el títol amb un temps de 20 minuts i 40 segons. Al podi, va ser acompanyada per Natàlia Martínez i Caroline Chanard.

La més antiga de la província

La Cursa de la Dona de Roses, la més antiga de la província de Girona, va tenir mig miler de participants més respecte a l’edició anterior. A l’Alt Empordà, se’n celebren actualment un total de cinc: la de Figueres acollirà la tercera edició l’11 de novembre; la de l’Escala també la tercera, el 27 de gener; i pendents de saber la nova data hi ha les de la Jonquera i Castelló d’Empúries.

Set Bombers corrent amb l’uniforme i la geganta Demetria també s’hi apunten

D’entre els 1.500 participants que van prendre part a la Cursa de la Dona de Roses hi havia la presència de set Bombers de Roses, Figueres i la Jonquera que van resseguir tot el recorregut amb l’uniforme de feina. «Fa molts anys que es fa la Cursa de Bombers a Barcelona i hi ha alguns bombers que corren amb la seva equipació de treball, fins i tot amb bombones d’oxigen. Cada cop que passava un d’ells era molt emotiu i rebien molts aplaudiments com a reconeixement a la seva tasca i esforç», expliquen des del Club Atletisme Roses.

A més, a la prova també s’hi van apuntar una representació de la Colla Gegantera de Roses, que van assistir-hi amb la geganta rosinca Demetria, que va fer tot el recorregut.

D’entre les activitats paral·leles que s’hi podien veure a la Cursa de la Dona hi havia actuacions musicals d’Ariadna Vieyra, que va ser participant del programa televisiu La Voz Kids, i del grup de versions rock Walnait, i una sessió prèvia per estirar els músculs abans de la prova amb Eva Bueno.