Del 4 al 7 d'octubre La Seu d'Urgell i Andorra La Vella seran els escenaris de l'11a edició dels Jocs Special Olympics, un dels esdeveniments d’àmbit internacional més importants per als esportistes amb discapacitat intel·lectual i que se celebra cada quatre anys. Figueres en va ser seu el 2000, al 2010 va acollir la primera edició del Meeting Special Olympics en motiu del 10è aniversari i, el pròxim dijous dia 27 de setembre, serà una de les ciutats que acollirà el pas de la torxa. La flama sortirà a les 6 de la tarda des de Plaça Catalunya i arribarà a la Plaça de l'Ajuntament després de passar pel carrer Nou, la Rambla i carrer Girona.

Aquesta activitat, que enguany té com a lema Millor és qui ho intenta, s'ha presentat aquest dijous a Figueres, amb la presència de Jordi Masquef, regidor d'Esports; Josep Buixó, en representació de l'Ona, El Dofí, Mare de Déu del Mont i Altem; i Ramon Pastoret, president del CB Escolàpies i representant dels clubs esportius de la ciutat.

"Volem convertir el pas de la torxa en un esdeveniment lúdicoesportiu, volem estar a l'altura de les circumstàncies. És un orgull; sovint pensem que som nosaltres que ajudem als esportistes, però són ells els que ens ajuden a nosaltres a ser millors persones", comentava Masquef. Per la seva part, Buixó ha recordat que "des de fa 12-13 anys que he estat al seu costat m'han ensenyat a estimar la vida; m'han transmès uns sentiments molt importants. Els últims anys he aconseguit que els equips adaptats poguessin jugar amb el nom de la Unió Esportiva Figueres". Per a Pastoret, "en nom de tots els clubs estem avocats i contents de participar en aquesta jornada, acompanyarem i recolzarem tan bé com sapiguem. Tots treballem esport de base i més que voler tenir grans campions, formem persones".