La sisena edició del Figueres Cup de gimnàstica rítmica va tancar amb nota alta, el cap de setmana passat, en la seva versió més internacional. I és que després de rebre equips de l’Estat espanyol, aquest cop també van obrir les portes a gimnastes a partir de 5 anys procedents de Rússia, Ucraïna, França, Israel, Gran Bretanya, Mònaco i Andorra. «Estem molt contentes, hem gaudit, ens han felicitat i els clubs internacionals volen repetir», explicava Gemma Torrent, directora del Club Gimnàstica Rítmica Figueres, l’organitzador de l’esdeveniment. En total, 580 esportistes de totes les categories es van presentar en el poliesportiu per competir en les modalitats individuals, el dissabte, i de la conjunts, el diumenge. Les més inspirades a dominar l’estil de mans lliures i els aparells de corda, pilota, cèrcol, cinta i masses van ser les de clubs de Rússia i Ucraïna, mentre que la revelació en l’àmbit individual va ser Alisha Velickate, de Mònaco, i l’alevina Alina Tarleva, del Vitry de Lloret.

La representació internacional havia de ser més àmplia, però des de Kuwait, per exemple, no van poder obtenir el visat. Per al 2019, la intenció és la de captar clubs que enguany ja no s’hi van poder apuntar per haver tancat les inscripcions: «L’objectiu de l’any que ve serà el de fer un salt més gran i obrir les portes de bat a bat a clubs del Japó i d’Estats Units, que aquest cop no han pogut venir», afegeix Torrent, que va comptar amb la col·laboració d’una trentena de pares i mares del club figuerenc.

Entrar al calendari internacional

Només uns problemes tècnics en la pantalla gegant i de circulació per la carretera de membres del jurat -format per 24 membres internacionals- i de gimnastes van minvar la competició només començar. Per a Torrent, la Figueres Cup «s’ha convertit en una competició única a Catalunya i a Espanya en acollir les dues modalitats i de manera internacional». Un dels reptes que es marca el club és entrar, també, en el calendari internacional.

A més del suport de l’Ajuntament, en els pròxims dies el CGR Figueres en buscarà més amb reunions amb representants de la Federació Catalana de Gimnàstica i de la Diputació de Girona.

Un miler de pernoctacions dissabte

Del mig miler de participants, un centenar llarg venien de fora de Catalunya, acompanyats per familiars i tècnics. «Impacte econòmic? Creiem que la nit de dissabte a diumenge vam allotjar unes 800 persones a la ciutat», apunta Torrent.

Darío, campió d’Espanya, únic noi present a la competició

La presència de nois en gimnàstica rítmica és poc habitual, però a

Figueres n’hi van prendre part un, el tarragoní Ángel Darío, de 17 anys, que és campió d’Espanya. A la prova

figuerenca, el gimnasta del Club Kalos Tarragona va obtenir la segona posició en categoria sènior.

Recapten un miler d’euros per a la Fundació DiabetesCERO

La Fundació DiabetesCERO, amb seu a Barcelona, està formada per pares i mares de nens i nenes amb diabetis i van ser presents durant el Figueres Cup. Van recollir prop de 910 € per a la investigació, la majoria dels quals a través de les entrades.

Podis de l'amfitrió d'entre la trentena de gimnastes participants

En la modalitat de conjunts, els resultats del CGR Figueres, l’amfitrió, van ser els següents: de nivell 6, els dos benjamins van ser primer i segon;

l’aleví primer i l’infantil segon. De nivell 4, l’aleví va ser quart i en júnior absolut es va assolir la segona plaça. En individuals, Júlia Paral va ser cinquena i Núria Sanllehí novena.