El Barça es va adjudicar el Trofeu Joan Gamper després de derrotar el Boca Júniors argentí, en un partit amb poc ritme, més igualat del que va reflectir el marcador i en el qual Malcom, Messi i Rafinha van posar-hi els gols.

Va sortir Ernesto Valverde amb Arturo Vidal i Malcom, dos dels nous fitxatges, a l'onze titular; també amb Messi, amb Rakitic fent de Sergio Busquets, el jove Miranda de Jordi Alba, i Munir ocupant la plaça de Luis Suárez. Un 4-3-3 que serà, segons sembla, el sistema de capçalera del tècnic blaugrana aquesta temporada, amb Messi partint des de la dreta però amb llibertat per moure per tot l'atac.

Va dominar el Barça els primers minuts, tot i que no va disparar a porta fins passat el quart d'hora. Coutinho, en jugada personal, va posar a prova el porter Andrade des de la frontal i, dos minuts després, Malcom rebia en banda esquerra i s'estrenava com a golejador al Camp Nou, amb un xut sec.

Van abaixar la tensió els blaugranes després de l'1-0 i va començar a aparèixer Boca en camp contrari, sobretot amb les internades d'un hàbil Villa per banda dreta. Dos córners van servir d'avís. En el primer, Goltz rematava a les mans de Ter Stegen i, en el segon, l'altre central, Izquierdoz, rematava, també de cap, però desviat. Amb els argentins cada cop més còmodes, va aparèixer Messi entre línies, buscant una paret amb Munir, que li acabaria tornant Goltz en un mal rebuig; l'atacant va batre Andrada amb una subtil vaselina.

En l'última jugada abans del descans va estar a punt de marcar Boca. Villa acabaria un dels seus clàssics eslàloms per la dreta amb un xut al pal. El rebuig cauria en les botes de Nández, però Umtiti treia a la línia de gol el seu xut.

Valverde va canviar fins a vuit jugadors al descans i el Barcelona va començar amb un equip pràcticament nou la segona meitat. El mateix va fer Boca i el ritme va decaure en un ensopit segon acte. Només el gran gol de Rafinha, amb control amb el pit i barret a Andrada inclòs després traçar una precisa paret amb Luis Suárez, animaria l'afició.

De Boca, en canvi, tot just havia notícies en aquest segon acte. Només una rematada de cap forçat de Izquierdoz i una mà a mà de Zárate amb Cillessen molt ben resolt pel porter blaugrana i que el VAR anul·laria instants després per fora de joc del davanter visitant.