L´Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte per a la creació d´una nova zona esportiva annexa a les pistes poliesportives i d´skate de la població, la qual incorporarà 10 pistes de petanca i una nova pista de bàsquet que permetrà la reconversió de l´existent fins ara en pista de patinatge. El conjunt de l´actuació permetrà incorporar 4.000 m2 de superfície per a la pràctica esportiva.

Les 10 pistes de petanca tindran unes dimensions de 4 x 15 metres, disposaran d´un paviment de sauló sobre làmines de geotèxtil antiarrels i grava que facilitarà el drenatge de les aigües de pluja. Compleixen amb la normativa específica per a la pràctica d´aquest esport, fet que permetrà la participació en proves federades.

Per la seva banda, la nova pista de bàsquet projectada tindrà una superfície de 16,5 x 27,5 metres, pavimentada amb formigó. La creació d´aquesta pista permetrà que l´existent fins ara, més propera als habitatges, sigui reconvertida en una pista de patinatge, evitant-se així les possibles molèsties que l´impacte de les pilotes a les cistelles podien produir als veïns.

El projecte inclou també la instal·lació d´un mòdul prefabricat autorentable de serveis higiènics, així com la construcció de pèrgoles sota les quals es col·locaran bancs, cadires i papereres, i la plantació de fileres d´arbres que produiran ombra per al descans dels jugadors.

Amb aquesta actuació s´ampliarà el parc esportiu finalitzat el setembre de 2014 a la zona del Mas Oliva-La Vinyassa, que fins ara constava de pista multiesportiva per a jocs de pilota (bàsquet, futbol-sala,...) i una pista de formigó per a la pràctica de l´skate en patinet i bicicleta.

El nou projecte dona resposta a les necessitats que els equipaments esportius de la vila van precisant i a la demanda d´un gran nombre d´aficionats locals i visitants que practiquen regularment el joc de la petanca en diferents zones del municipi no adaptades degudament.

La superfície total de l´àmbit que comprèn aquest projecte és de 3.988 m² i té un pressupost assignat de 175.000 euros.