No només el Vilabertran, retirat a Tercera Catalana fa quinze dies, serà l’únic club de la comarca que plega veles en ple estiu. A Quarta, el Col·lectivitat Boliviana no té intenció de seguir endavant i l’Espolla podria seguir-li les passes. Per un costat, els figuerencs, fundats al 2008 i que estava jugant a l’estadi Albert Gurt, es retiraran per motius econòmics. “De jugadors, en teníem de sobres, però econòmicament era complicat poder seguir”, lamenta Guido Quiroz, el president. El Col·lectivitat va acabar la temporada passada en desè lloc sota les ordres de Reinaldo Sánchez, que ocupava la plaça deixada per Joel Ramírez. La intenció del bloc del club figuerenc és repartir-se en d’altres entitats o, sinó, seguir entrenant en el Gurt.

D’altra banda, l’Espolla, que havia de ser un dels favorits de Quarta, decidirà aquest dimarts al vespre si fa equip o plega. A dia d’avui, els groc-i-negres tenen una desena de jugadors, la meitat dels quals assegurats, i l’altre en dubte. I és que en els últims dies l’Espolla ha patit la baixa d’un grup de jugadors que fa que les absències acabin ascendint a 14. Davant aquest panorama, i a tres setmanes d’iniciar la lliga, estudiaran la viabilitat.

L’entrenador, Lluís Insa, lamenta que hi hagi hagut una desbandada i una de les solucions que proposa per seguir endavant és tenir temps: “Si la Federació ens ajudés a començar la lliga 15 dies més tard del previst, potser sí que farem equip. Si no, ho veig quasi impossible perquè s’haurien de buscar, fitxar i passar revisions de 10-12 jugadors a ple agost”.

Es podria sortejar el calendari de nou i iniciar la lliga més tard

El grup 30 de Quarta començarà l’1 de setembre, amb 17 equips i amb un descans a cada jornada. Amb la retirada del Col·lectivitat, la Federació Catalana, preguntada per aquest setmanari, es planteja resortejar el calendari i començar la lliga quinze dies més tard. A la primera jornada, el Siurana descansa i, amb la retirada dels figuerencs, el Lladó tampoc jugaria.

El Bàscara «pesca» cinc jugadors espollencs

El Bàscara, de Tercera Catalana, mantindrà quasi tota la plantilla de la temporada passada sota les ordres de Miquel Rivas. El conjunt blaugrana serà un dels beneficiats de la desbandada de l’Espolla, ja que els ha fitxat cinc jugadors: Xavi Colomer, Blai Minobis, Yosu Rodríguez, Albert Paret i Walter Rodríguez. A més, han incorporat Pol Cabello, del Peralada juvenil; es reincorpora Quim Bové i durant la pretemporada provarà Jordi Henares, del Camallera. En canvi, han marxat Àlex Portero (Esplais), després de marcar 10 gols la temporada passada, i Marc Alegrí.

Per la seva part, els jugadors que segueixen són: Albert Estany, Xavi Ros, Adil Amzieb, Joan Saus, Joan Xifré, Ramon Jiménez, Ruben Espinosa, Marc Brugué, Marçal Noguer, Dani Cornejo, Jordi Prats, Sergi Prats, Pau Rubio, Marc Tremoleda, Ferran Carpio i Sergi Poch.