A la Jonquera, l’època de vaques grasses ja és aigua passada i enguany s’han hagut d’estrènyer més el cinturó que mai. Tornar a la Tercera Divisió, categoria que van trepitjar per primer i únic cop la temporada 2016/17, ja no entra en els plans de la directiva que encapçala Josep Vilaplana i l’única missió implica la salvació a Primera Catalana. Amb el pressupost rebaixat, des de les Forques han apostat més que mai per quedar-se amb jugadors de la demarcació. Com si es tractés d’una selecció alt­empordanesa amateur, una quinzena de futbolistes que tindran Jordi Boix i Lluís Moñino són de la zona.

Els tècnics, que han viscut mil i una batalles pel futbol regional, compten amb una plantilla de 18 jugadors, esperant que el davanter Joel Crespo, fitxat de l’Empuriabrava-Castelló, acabi convencent durant la pretemporada.

Pol, únic supervivent de l’ascens

Ara bé, el reforç de més renom de la Jonquera ha estat el retorn de Pol Compte, que després de marcar 18 gols amb l’Escala, de Segona, iniciarà una segona etapa a l’entitat. El de Vilabertran, únic supervivent de la plantilla que va pujar a Tercera el 2016, coincidirà per primer cop en un mateix equip amb el seu germà Pere, procedent del Figueres juvenil, així com Ángel Hernández. Iniciant la primera temporada com a amateur, també es troba el pivot Bernat Batlle, del Peralada, mentre que, com Pol, dos jugadors més començaran una segona etapa procedents de Segona: Joan Pujol (Girona C) i Andreu Paneque (Cassà).

El peraladenc Sergi Barco, que ha crescut amb el Llagostera B, i el mitjapunta Ivu, del Roses, completen el llistat de fitxatges d’un conjunt alberenc que manté l’Agullana com a filial i que debutarà el 2 de setembre a Tona.

Adeu dels dos màxims golejadors

La Jonquera ha mantingut peces experimentades com el porter Aleix Manzano i els defenses Albert Moñino i Ramon Masó, però ha perdut els seus dos màxims realitzadors, l’ex-Primera Divisió Cristian Hidalgo, fitxat pel Martinenc, i Guillem Cornellà, que ha anat al Farners.

Baixes: Cristian Hidalgo (Martinenc), Migue Martín (Llançà), Guillem Cornellà i Fran Pérez (Farners), Xavi Gabernet (Balaguer), Genís Balaguer (Palamós), Àlex Alaminos (Marca de l’Ham) i Tidiane Barry.