El Sant Pere Pescador va iniciar, divendres passat, la seva pretemporada més històrica. I és que el 9 de setembre debutaran a la Segona Divisió estatal de futbol femení, sent el referent de la demarcació de Girona, després de la baixada de l’Estartit. Rivals com el Barça B, vigent campió, Espanyol B, Seagull de Badalona o Saragossa, a més de tres equips de Mallorca, visitaran el camp de gespa artificial del club santperenc.

El conjunt seguirà entrenat pel tàndem Joan Pont i Quim Sala, dos gats vells de les banquetes femenines amb l’Estartit i el Llers, entre d’altres. L’objectiu? Després que la Reial Federació Espanyola de Futbol hagi donat a conèixer que crearà la Primera Divisió B la propera temporada, a Sant Pere no descarten res. En un principi, hi pujarien els quatre primers dels set grups de Segona, i els quatre millors cinquens. La categoria es dividiria en dos blocs, els de la part nord i del sud de l’Estat espanyol. Fins ara, només el campió optava a l’ascens i d’aquesta manera el ventall d’opcions s’amplia.

Ara bé, el primer objectiu de les groc-i-negres, però, no és cap altre que lligar la salvació, tenint en compte que al 2014 eren a Primera Catalana i el 2011 a Segona.

Continua el gruix de la plantilla

Del conjunt que a l’abril passat va ascendir a Preferent, en el camp del Sant Cugat del Vallès, com a campiones segueixen 16 jugadores, d’entre les quals la portera Marina Barneda o les ofensives Blanca Cros, Sílvia Masferrer, Ana Ríos, Laura Rey i Paula Denis. La meitat de la plantilla serà altempordanesa i estarà reforçada amb les joves Laia Arias i Lydia Fernández (Girona juvenil-cadet), Xènia Cardona (Cabanes), Irene Moreno (Vic Riuprimer) i Carla Motjer (Llerona).

El bloc, pràcticament està definit i Pont no preveu més incorporacions -s’havien interessat per les altempordaneses Maria Martí (Còrdova) i Helena Barco (Barça B). A més, el cos tècnic es potenciarà amb l’entrada de la fisioterapeuta Cristina Tejada.

Dos amistosos

El Sant Pere té lligats dos amistosos: el 26 d’agost a casa davant el Canet francès i, el 2 de setembre, en el camp del Girona juvenil-cadet.

Entrevista Joan Pont, l'entrenador

Com afronten aquesta temporada històrica?

L’afrontem amb molts ànims i il·lusió, les jugadores estan entusiasmades. És la novetat i la motivació hi serà cada diumenge, aquest aspecte segur que no l’hauré de treballar tant.

A la temporada passada, en Copa Catalunya ja van eliminar tres equips d’aquesta categoria. S’imaginen què es trobaran?

És una categoria forta, alguns equips que van venir a la Copa feien proves. Tots els clubs s’han reforçat, però no ens hi fixem.

A Segona, a on volen arribar?

L’any que ve volen crear la Primera B, vull veure com van els primers partits, però si arriba aquesta ocasió l’aprofitarem. Podrien pujar cinc equips; crec que no seria desgavellat. El primer objectiu, com la meitat dels equips, serà la salvació.

A quin rival li fa més il·lusió enfrontar-se?

Primer, et diria el que no em fa il·lusió, que és el Collerense (Mallorca), l’havia visitat com a entrenador de l’Estartit i en aquell moment, no sé ara, tenia un públic que no desitjo a ningú, ens llancaven ampolles amb orina a dins. Tots em fan gràcia, però espero el Barça B, que juga bé a futbol, i el Saragossa, Espanyol B i Europa també són molt interessants.

Seran el referent gironí pel que fa a primers equips.

És una responsabilitat, però ho portarem bé, no em fa por, al contrari, ens fa gràcia.

Té 21 jugadores, cinc de les quals noves. Fitxarà alguna peça més?

Si no és un fitxatge que val la pena, no en farem més. Tenim un nivell important i confio molt en les jugadores que hi ha, s’ho han guanyat.

La plantilla

Altes: Laia Arias i Lydia Fernández (Girona juvenil-cadet), Xènia Cardona (Cabanes), Irene Moreno (Vic Riuprimer) i Carla Motjer (Llerona).

Renovades: Marina Barneda, Cynthia Blanco, Laura Gasull, Alba González, Sara Garcia, Trini Gallegos, Jeni Ballesta, Taïs Garcia, Maria Arias, Marina Poyato, Laura Rey, Ana Ríos, Paula Denis, Anaïs Pallas, Blanca Cros i Sílvia Masferrer.

Baixes: Cristina Pont, Anie Salgado i Tània Moreno.