Per veure Stuani i Mojica en acció caldrà esperar. Per gaudir amb la millor versió del Girona, també. Però les pretemporades existeixen per a això. Per esperar i tenir paciència. És temps de posar-se a to, de fer provatures, d'equivocar-se i de millorar. Si això s'arrodoneix amb bons resultats, perfecte. El mal sabor de boca que van deixar els dos amistosos a Anglaterra ja és història. La Índia va revifar els ànims, amb dues golejades per mirar cap endavant amb optimisme. Ahir els gols no es van succeir a Sabadell perquè el porter Roberto, de llarg el millor dels arlequinats, no ho va voler. Però el Girona, sense fer un partit brillant i encara lluny de l'excel·lència, va tancar la tercera victòria consecutiva de l'estiu. Va ser insistent i pràctic. I de nou, tancant la rereguarda amb pany i forrellat. Una combinació que va arrodonir Portu, marcant des del punt de penal. 0-1 i a pensar en el Tottenham.

Eusebio continua a la seva. Provant, canviant de dibuix i experimentant. Fins ara, ha tastat el 3-5-2 de Machín posant-hi de la seva part; també ha dibuixat un interessant 4-3-3. Ahir no va desviar-se gens ni mica del seu full de ruta, i no va apostar per cap altra idea. Això sí, d'entrada va apostar per uns quants jugadors del filial. Fins i tot Giorgi es va estrenar; Moha ho va fer-ho a la segona meitat. Si bé el Sabadell va dir la seva amb dues arribades d'Arturo i Querol, va ser el Girona l'equip més ben plantat al camp. Soni va tenir un parell d'oportunitats, també Coris i un Pedro Porro que, de nou, va ser elèctric. Però el marcador no es va moure. Roberto, el porter local, hi va tenir bastant a dir.

Hi va posar una marxa més l'equip després del descans. El setge es va traduir en un munt de córners consecutius, prova que la pilota estava molt més en camp arlequinat que no pas cap altra cosa. Aleix i Alcalá no van tenir sort, tot i provar-ho. Calia una mica més. Van arribar llavors els canvis. Els Portu, Borja, Aday i companyia van aparèixer a escena. No és que l'equip millorés, sinó que va servir perquè arribés el gol. Una internada per l'esquerra va acabar amb la pilota al braç de Rubio. Penal. L'encarregat de transformar-lo va ser Portu, que va llançar fort i pel mig. El murcià va dir uns dies enrere que tenia la porteria «entre cella i cella» i no ha mentit. Ja en suma tres aquest estiu.

Amb el marcador a favor i el partit a les acaballes, ja no hi va haver massa temps per a més. Lozano va tenir el 0-2, però de nou Roberto va aparèixer per salvar al seu equip amb una excel·lent intervenció. L'enèsima. A l'altra porteria, el veterà Migue ho va provar amb un xut de falta que es va estavellar a la tanca. Partit «especial» per al central; també per a Ángel Martínez, un altre amb passat blanc-i-vermell.

Esport3 prefereix els Històrics

Tot i que el Sabadell-Girona d'ahir s'havia de veure en obert per Esport3, com així s'havia anunciat, va tocar esperar. A l'hora del partit, el canal oferia un Martinenc-L'Hospitalet corresponent al torneig Històrics que, en un principi, havia d'emetre's només per la pàgina web. Un cop acabat aquest partit, el canal sí que va connectar amb la Nova Creu Alta, coincidint amb l'inici del segon temps.